25. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maskerne falder i Odsherreds byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maskerne falder i Odsherreds byråd
Debat Odsherred - 13. oktober 2020 kl. 11:37

Debat
Maskerne falder også i politik og også i Odsherred. Selveste viceborgmesteren anklager nu byrådets flertal af socialdemokrater, Venstrefolk og andre borgerlige medlemmer for magtfuldkommenhed og arrogance og indbringer byrådets håndtering af en sag for Ankestyrelsen på vegne af SF, Radikale Venstre og Enhedslisten. Det ser ikke kønt ud.

arrow Læs også: Fastholder svar til Ankestyrelse: Flygtningebørn var ikke kommunalt anliggende

På selvsamme byrådsmøde hånede en socialdemokratisk gruppeformand flere hundrede sommerhusejeres og beboeres kritik af risiko-virksomheden Lundbecks udvidelsesplaner og udskældte dem ved samme lejlighed for at øve et »massivt pres på Odsherreds natur«. Og borgmesteren selv uddelte en såkaldt røffel til et andet byrådsmedlem, som han var uenig med. Det ligner mere magtfuldkommenhed end demokratisk debat.

Et par uger tidligere besluttede man i kulturudvalget, at et uberettiget udbetalt beløb på 285.000 kr til vennerne i en motionsklub ikke skulle tilbagebetales kommunekassen, ligesom udvalgsformanden af en borger anklagedes for inhabilitet, fordi hun med den ene hånd ansøgte om kulturstøtte til en forening, som hun bagefter bevilgede med den anden hånd.

Også det ligner unægtelig magtfuldkommenhed og mafia-lignende tilstande. Og arrogancen over for borgerne understreges af, at et byrådsmedlem fra Venstre ligefrem har smykket sig med at tilhøre en mafia, hvor han trods »trættende kritik« fra anderledes tænkende vil fortsætte sit »fantastiske« arbejde.

Og øjensynlig er byrådets øverste chef enig i tonen og disse skamløse udtryk for magt-demonstrationer hos medlemmerne. Fra dag til dag synes maskerne at falde, så borgerne kan se politikernes sande ansigter. Det er ikke noget kønt syn og kaldes med et andet udtryk for politiker-lede. Det bidrager medlemmerne fra nævnte magtfuldkomne partier i høj grad til.

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

arrow Tre partier er enige: Byrådet skal erkende, at de tog fejl
24. november 2020 kl. 11:11 Opdateret: kl. 12:16
arrow Byrådet sagde nej, nu skal de forklare sig til Ankestyrelsen
12. november 2020 kl. 13:38 Opdateret: kl. 14:09
arrow Politikere klager over kolleger til Ankestyrelsen
14. oktober 2020 kl. 17:14 Opdateret: kl. 14:18
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?