6. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Krisen kræver nytænkning på turismeområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krisen kræver nytænkning på turismeområdet
Debat Odsherred - 23. marts 2020 kl. 13:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det bliver uden tvivl en anderledes feriesæcon i Odsherred i år. De sædvanlige festivalbegivenheder aflyses på stribe, og det evindelige ræs med hæsblæsende jagt på events vil stoppe de kommende måneder. Det skyldes virusepidemien, at fred nu vil hvile over land og by i rum tid.

Og forhåbentlig vil lokale myndigheder standse økonomiske tilskud til tomt tidsfordriv. »Det er både tankeløst og hensynsløst, hvis man stadig holder fest«, påpegede nationens moder forleden i en tv-tale. Det er tid til omtanke, fordybelse og anderledes måder at opleve Odsherred på.

Muligvis vil epidemien toppe i begyndelsen af maj, men de følgende måneder vil restriktioner blive opretholdt i uvist omfang for at hindre ny opblomstring af smitten. Samtidig vil feriegæster finde nye værdier for deres ophold i sommerlandet, der kan række langt ud i fremtiden, hvor man vil foretrække indenlandske ferier frem for flyrejser til fjerne destinationer.

Det kalder nå nytænkning og revurdering af de offentlig støttede tilbud til Odsherreds ca en mio. årligt overnattende gæster. Turistchefer, geopark-direktører og museumsfolk må væk fra vante rutiner, og de ansvarlige politikere må spørge sig selv, om det ikke vil være »tankeløst og hensynsløst«, at fortsætte som hidtil, når verden og dens mennesker er i færd med at forandre deres tankemønstre og ændre prioriteringer af livsværdier. Odsherred må skifte stil og foregribe de nye tilstande.

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?