30. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kompetenceløft til hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kompetenceløft til hjemmeplejen
Debat Odsherred - 07. januar 2020 kl. 08:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Vi vil have et stærkt fokus på opkvalificering af hjemme - og sygeplejen i Odsherred Kommune, fordi vi mener, at borgerne har krav på at få besøg af et veluddannet personale, og fordi det giver en større fleksibilitet i planlægning af opgaver, og fordi medarbejderne ville kunne klare flere komplekse ydelser hos borgerne.

I dag har ca. 5 procent ikke en sundhedsfaglig uddannelse. Det vil vi gerne være med til at ændre. Vi vil have fokus på at løfte de medarbejdere, der har arbejdet i hjemmeplejen i flere år til at få papir på deres kvalifikationer, og vi vil have fokus på muligheden for at kvalificere sig yderligere som SSH'er til SSA'er. Altså støtte springet fra at være uuddannet til at være uddannet samt understøtte uddannet personale til at blive videreuddannet/efteruddannet.

Vi mener, at det er muligt at stille en garanti for en medarbejders minimumskvalifikationer, idet en uuddannet medarbejder vil have en plan for opkvalificering og vil derved kunne udføre mere komplekse opgaver. Vi skal prioritere og motivere medarbejderne til opkvalificering - og det koster bade personligt overskud og tid og ikke mindst mod til at hoppe ud i det.

Det skal have høj prioritet at få planlagt uddannelsesløft af hjemme - og sygeplejens medarbejdere, hvilket gør det vigtigt at få etableret gode og tilgængelige aftaler med uddannelsesinstitutionerne.

For os handler det om, at borgerne skal opleve et personale, der er uddannet til de opgaver de løser og dermed leverer en højere kvalitet i plejen og en bedre service i kommunen. Efterspørgslen på kvalificeret personale vil være stigende, og alle kommuner vil derfor gerne kunne fastholde og tiltrække nye medarbejdere. Vi mener, at ved fokus på kvalifikationer og uddannelsesløft af medarbejdergruppen bliver vi bedre i stand til at fastholde og tiltrække medarbejdere.

Vi bør endvidere se på muligheder for økonomisk understøttelse af uuddannede medarbejdere der dygtiggør sig til at blive uddannede medarbejdere. Det er klart, at man ikke har råd til lønnedgang i den periode, man opkvalificerer sig. Det bør vi arbejde på at finde en løsning for, så det bliver attraktivt at uddanne sig. Opkvalificering og kvalitetsløft er også et ønske, man mødes med i medarbejdergrupperne i hjemme- og sygeplejen.

Vi bør afsætte midler og økonomi til dette kompetenceløft og det vil vi arbejde for i 2020.

Lis Ingemann og Felex Pedersen

Byrådmedlemmer (S)
Odsherred Kommune