6. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan byrådet ikke lide træer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan byrådet ikke lide træer?
Debat Odsherred - 08. juni 2020 kl. 13:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det er meget smukt, at borgere i Odsherred planter træer til glæde for os alle, sådan som man kunne læse om forleden. Og man må spørge, hvorfor kommunen tøver med sådanne projekter?

I mere end 20 år har borgere i Nykøbing ventet på, at byens middelaldertorv skulle beplantes med træer. En landskabsarkitekt udarbejdede planen i forbindelse med ombygningen af gågaden, hvis træer visuelt skulle forbindes med træerne i Lindealle - og siden er intet sket. Der ligger nu 4-5 spisesteder på torvet og venter på skyggefuld og hyggelig beplantning for sine gæster i den nuværende stenørken af nøgenhed og tomhed. Selv husene ligger øde på stribe.

En gang gjorde en kreds af byens borgere en uartig provokation (blandt dem et nuværende byrådsmedlem) ved at plante en blodbøg på byens stationsplad, med skjult opfordring til kommunen om at plante flere træer i købstaden som erstatning for alle dem, man havde fældet for at bygge p-pladser til butikkerne. Skal borgerne igen til at bryde brosten op på torvet og sætte træer, fordi byrådet ikke kan tage sig sammen? Da man senest ombyggede Brændergårdens p-plads, skete det uden, at man plantede et eneste træ, men i stedet dannede man en mobil markedsplads, som aldrig har været i brug. Kan byrådet ikke lide træer?

En plan har byrådet dog fostret, nemlig at omdanne middelaldertorvet til en legeplads med »nteressant« møblering. Heldigvis er den ikke ført ud i livet, for det ville være voldtægt mod den ellers fine plads, der så nemt som ingenting kunne gøres til en idyllisk oase af grønt midt i købstaden. Skal der gå endnu 20 år før det sker?

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?