25. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor mange skal mistrives før ledelsen handler?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor mange skal mistrives før ledelsen handler?
Debat Odsherred - 12. oktober 2020 kl. 14:29

Debat
Hvor er fornuften og hvor er hensynet til den svage part på Vig Skole? Nu har jeg fra sidelinjen, men dog med indgående kendskab til de aktuelle forhold fulgt med i udviklingen på Vig Skole det seneste års tid. Baseret på en artikel i NordvestNyt er der tilsyneladende mange, der har umådeligt travtl med at forsvare sig selv, Vig bys »gode navn og rygte«, Vig Skole, ledelsen og bestyrelsen.

arrow Læs også: Vi har det godt på Vig Skole

I disse tider, hvor mange føler sig krænket, er det mig simpelthen ubegribeligt, at den ansvarlige ledelse på Vig Skole, skolebestyrelsen med formanden i spidsen ikke bare i en eneste kommentar eller ved handling viser ansvarlighed og tager udgangspunkt i »den krænkede« - i dette tilfælde først og fremmest børnene, som i flere tilfælde kommer grædende hjem eller pludselig ikke vil i skole.

Elevernes trivsel og mulighed for læring må være skolens vigtigste opgaver. Læring foregår bedst i et trygt miljø, og det er der en større gruppe af elever, der p.t. oplever ikke er til stede på skolen, da der i længere perioder er op til 50 procent af hele uger, hvor undervisningen gennemføres med vikarer.

Lærerne på skolen har et glimrende samarbejde med ledelsen - ja ellers må man jo antage, at de vælger at finde en anden arbejdsplads, men det er der så i hvert fald 14 lærere, der har gjort det seneste år af forskellige årsager. Flere af disse har klart tilkendegivet, at deres opsigelse har direkte sammenhæng med flere af de problemer, som beskrives i Nordvestnyts artikel.

Skolen har oplevet stor fremgang de seneste tre år! Ja, og det kan så primært tilskrives den tidligere ledelse, som med mange visionære initiativer tiltrak nye elever. Fremgangen det seneste år hænger primært sammen med, at overbygning er kommet tilbage til skolen.

Denne sag handler ikke bare om en enkelt elev eller om et par utilfredse forældre. Det handler om mange både elever, forældre og nu forhenværende lærere, som forsøger at råbe op, efter at de forgæves har forsøgt at få skolens ledelse og skolebestyrelsen i tale.

Episoder på skolen, klager og opsigelser er blevet forsøgt tiet ihjel (dette er et faktum, som kan bevidnes af flere personer) - alt sammen med børnene, som de store tabere i denne sag.

Det handler om uansvarlig ledelse og dermed i den sidste ende svigt fra bestyrelsen med formanden i spidsen. Der er helt sikkert masser af glade elever og forældre på Vig Skole, men hvor mange skal mistrives før ledelsen tager det alvorligt?

Claus Klarup
Ringstedvej 5 A
Roskilde

arrow Vig Skole gør det godt!
06. oktober 2020 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:38
arrow Lærere har sagt op på stribe
02. oktober 2020 kl. 14:07 Opdateret: kl. 15:34
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?