6. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold afstand - også i sommehusområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold afstand - også i sommehusområder
Debat Odsherred - 24. marts 2020 kl. 08:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Kære sommerhusgæster ved Sejerøbugten. Jeg valgte, som så mange af jer at tage i sommerhus ved Sejerøbugten efter statsministerens tale den 11. marts. Denne beslutning tog jeg, da jeg har familiemedlemmer i risikogruppen i forhold til Covid-19. Derudover tænkte jeg, at det kunne være en god mulighed for at læse til en kommende stor eksamen i de rolige omgivelser, som findes i Odsherred Kommune.

Det viste sig hurtigt, at jeg ikke var den eneste, som havde fået ideen om at tage væk fra København og ud i naturen. Menneskestrømmen mod sommerhusene i Odsherred Kommune fik borgmester Thomas Adelskov til at skrive en opfordrende mail til sommerhusgæsterne. Opfodringen lød på at følge myndighedernes anvisninger og lovgivning, præcis som du ville gøre derhjemme.

Et vigtigt citat fra mailen lød »Hold god hygiejne, hold afstand, hold ikke fester og undgå at være mere end 10 mennesker sammen. Lad os huske dronningens opfordring. Vi skal tænke os om og tage hensyn«.

Jeg vil gerne understrege, hvor vigtigt det er at holde afstand. Jeg har set mange nyde lange gåture ved stranden, hvilket folk selvfølgelig skal blive med. Men da der findes mange snævre sommerhusstier i området, og da populationen af sommerhusgæster stiger. Så husk at holde afstand på stierne - mindst to meter. Derudover så husk at vise særligt hensyn til de ældre i Odsherred. Her er gennemsnitsalderen 48,8 år (tal fra Danmarks statistik 2020), hvilket er den aldersgruppe i Danmark, som aktuelt har det største antal smittede (tal fra Statens Serums Institut).

Jeg tænker tit på mine familiemedlemmer, som befinder sig i risikogruppen, når jeg løber min daglige tur. Derfor kan det godt undre mig, at folk klemmer sig sammen på stierne, og er fordybet i deres telefoner, når man passerer dem. Jeg ved godt, det kan virke akavet at træde to skridt ind i krattet for at lade et ældre ægtepar passere. Men det er det eneste rigtige at gøre i disse dage, hvor vi må stå sammen, hver for sig.

Jeg ved godt, at det er svært at tage »feriebrillerne« af, når man befinder sig i sommerhus, hvor alting emmer af hygge og gode stunder. Men dette er ikke en »coronacation«, et udtryk som mange unge bruger. Dette er en alvorlig situation, som både børn, unge og voksne bør tage meget seriøst.

Christoffer ibsen
Nørre Allé 75 4. tv.

København Ø

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?