15. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handicappes vilkår bør bevares

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handicappes vilkår bør bevares
Debat Odsherred - 14. oktober 2020 kl. 14:08

Debat
Fællesskabets støtte skal ikke forringes, fordi man bliver 18. Odsherred har været i søgelyset, fordi kommunen i forbindelse med et stærkt multihandikappet barns 18-års fødselsdag nedsatte dets støtte til 1/3.

Ankestyrelsen har »hjemsendt afgørelsen«. SF har sat afgørelsen på Social- og forebyggelsesudvalgets dagsorden og afventer en forklaring, for det handikappede barns situation er ikke ændret ved overgangen til det fyldte 18 år.

Venstres socialordfører Marie Bjerre gik ud med en erklæring som følge af sagens beskrivelse i Jyllands Posten. »Det skal være slut med, at kommuner kan skære i hjælpen til personer med handikap«. Tildelte antal timer skal kunne beholdes uanset alder. Kun ved dokumenterede fejl, eller hvis borgerens livssituation ændres positivt, så det tildelte bliver unødvendigt, skal kommunen kunne reducere hjælpen, forklarer Marie Bjerre.

Forslaget bakkes ivrigt op af EL og SF, og DF tilslutter sig. Socialminister Astrid Krag (S) mener, der er gode intentioner i forslaget, men vil se nærmere på det, før hun tager stilling.

Få dage efter trækker Venstre i land, da formanden for Socialchefforeningen Helle Linnet bekendtgør, at realiseringen vil koste mia. af kroner.

Helle Linnet argumenterer med, at kommunerne giver børn og unge ekstra hjælp, så de kan udvikles. Det kan f.eks. være en indsats, så de lærer selv at tage tøj på eller at assistere med at lave mad. Den indsats skal ikke fortsætte ind i voksenlivet. Hvis en ung trods en målrettet indsats aldrig kommer til at lave mad selv, skal indsatsen så fortsætte - spørger hun ledende.

Vi mener, at det er en afsporing. Venstre fastslog jo, at en tildelt støtte skal revurderes, hvis borgerens vilkår ændres. Det samme må gælde, hvis en indsats er klart udsigtsløs, men i den konkrete sag har de forhold, som Helle Linnet fremdrager, overhovedet ingen rolle spillet.

Vi vil opfordre Venstre til at stå fast, og være med at sikre, at den lovgivende magt fastslår, at en handikappet borgers overgang til det fyldte 18 år ikke i sig selv skal spille nogen negativ rolle i forhold til den støtte vedkommende får for at kunne leve så normalt og givende et liv som muligt.

For SF Odsherred

Mogens Møller
Formand SF Odsherred

Arne Mikkelsen
Byrådsmedlem (SF)

Odsherred Kommune

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?