6. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gylle gør ikke Odsherred attraktiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gylle gør ikke Odsherred attraktiv
Debat Odsherred - 03. juni 2020 kl. 09:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det er rigtignok rørende, at Odsherreds borgmester ikke ville provokere kommunens borgere med ønske til folketingsudvalg på Christiansborg om at fremme sagsbehandlingen af gyllefabrikken ved Vig. Det er ellers netop det, byrådet gør med al sin sorte planlægning og miljøfjendske lokalplanlægning. Og der er god grund til at man på Christiansborg tøver med tilladelserne, fordi det jo er besluttet at landets CO2-udledning skal nedbringes hurtigst muligt. Hertil hører, at den enorme husdyrproduktion i Danmark skal reduceres kraftigt tillige med gylle-mængderne. Herved bliver biogasanlæg som det påtænkte i Vig allerede forældet fra start. Så hvorfor belaste Odsherreds borgere og fritidsbeboere med lugtgener og gylle-transporter.

Hvorfor skal vi efter byrådets opfattelse befænges med stank, som man fx oplever når man i bil passerer Egemarke syd for Dragsholm. Tror politikerne, at gylle gør kommunen attraktiv for de turister, vi lever af?

I stedet ville det klæde borgmester og byråd at revurdere og aflyse den sorte planlægning. Ved stædigt at fastholde miljøfjendsk planlægning opnår man kun at provokere borgerne og vælte sig selv af pinden i byrådssalen. Kun en tåbe frygter ikke vælger-havet til næste år!

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?