13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt Råd har et fint forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt Råd har et fint forslag
Debat Odsherred - 14. maj 2020 kl. 14:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det er et fint forslag som Grønt Råd forleden fremførte til Geopark Odsherred - at lade Trundholm Mose overgå til ren naturtilstand i stedet for at plastre mosen til med nye vejanlæg og p-pladser, der skal føre et tænkt publikum frem til et meningsløst monument for Solvognen.

Mosen vil jo blive oversvømmet årligt de kommende årtier, indtil den bliver et stort vådområde som følge at stigende nedbørsmængder, hævet grundvandspejl, havstigninger og hyppige stormfloder. At investere mange mio kr. i det tænkte anlæg, vil være skamfuldt pengespild.

Det vil desuden være forkerti, fordi man jo i dag ved at mosen ikke er Solvognens rigtige fundsted, og derfor ikke som Unesco-anerkendt organisation skal binde folk en falsk historie på ærmet. Det har man i forvejen gjort over for Nordea-fonden og kommunen, som poster penge i projektet, der således er givet dertil under forkerte forudsætninger. I stedet kunne projektet knyttes til Syvhøje, som er en ægte bronzealder-lokalitet og i sig selv ejer en monumentalitet, der modsvarer Solvognen.

Geoparkens projekt i Trundholm Mose har udviklet sig til en sand molbohistorie, hvor man uden respekt for historien og af ren dumstædighed vil ødelægge langt mere i jagten på en tvivlsom seværdighed end den er værd. Vi har brug for ægte natur svuppende vande, sivgræsser og ynglende søfugle i hjertet af Odsherred.

Det vil blive sand turistattraktion, og noget vi alle kan være stolte af.

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?