22. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Form og indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Form og indhold
Debat Odsherred - 02. november 2020 kl. 10:39

Præsidentvalg
Af Jane Stengård Lærkebakken 4 Ordrup

USA's præsident Donald Trumps form og tone er den mest kontroversielle set i historien. I en sådan grad at formen skygger for hans politiske agenda.

Er det overhovedet muligt at skille tingene ad - stemme for hans politik, hvis man er modstander af hans retorik, hans omgang med sandheden, hans angreb på dem, som ikke er med ham? Hvor vigtig er troværdighed, respekt og ordentlighed som en bærende værdi for det enkelte menneske?

Kan politisk handling og resultater legitimere løgn og disrespektfuld retorik? Må man enten være helt for eller helt imod Donald Trump?

Er konsekvensen, at USA splittes mere end nogensinde? Hvor stor er pressens andel i denne opsplitning?

Har pressen et ansvar for tendensen til dette "»sort/hvid«-syn på Trump? Trump har udråbt pressen til sin fjende nrnummer et. Hvad betyder det for pressens fremstilling af Trumps adfærd og politik?

Hvad betyder begrebet »fake news« for befolkningens oplevelse af, hvad som er sandt... og hvad som er falskt. At være borger i et amerikansk samfund? Hvad gør det ved følelsen af retssikkerhed? Hvordan smitter amerikanske tilstande af på resten af verden?

Begrebet »fake news« er adopteret bredt i verden.

Det er tankevækkende - for mig ihvertfald!

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?