28. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En på opleveren i Trundholm Mose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En på opleveren i Trundholm Mose
Debat Odsherred - 22. september 2020 kl. 15:27

Debat
Jeg vil gerne som almindelig borger opvokset på mellemøen i Fårevejle, takke initiativtagere, projektledelse og kunstnere - specielt naionalmuseets ekspert Flemming Kaul - for den store oplevelse jeg, som almindelig borger i Odsherred og Holbæk fik, da jeg få dage efter dronningens indvielse af Solvognenes fundsted tog mig tid at besøge stedet, som jeg med baggrund i min fars fortælling og begejstring over fundet af Solvognen, havde besøgt nogle gange tidligere.

arrow Læs også: Dronningen var vist begejstret

Det var en unik og følelsesmæssig stor oplevelse at gå igennem den første port fra parkeringspladsen og ud i mosen, hvor et stisystem forbinder ankomstporten med porten til selve fundstedet.

På stien og dermed vandringen igennem selve mosen, bliver man betaget af den smukke natur, og man kan fordybe sig i de historiske tanker, der opstår i den forbindelse.

Ved porten til fundstedet modtages man af et utrolig smukt og fantasifuldt relief, som oser af historie og kultur, og når man går gennem porten, åbenbarer sig endnu et stykke smuk og vild natur med en sirlig anlagt sti frem til selve fundstedet og den gamle markeringssten, hvorom der er banket jernstivere i jorden på de steder, hvor man fandt dele af solvognen.

Jeg tror, at det er prikken over iét i geoparken, så derfor et stort til lykke til vores Odsherred og dem, der har medvirket til det flotte resultat.

Jørgen Fried
Kanalstræde 15
Holbæk

arrow Se billederne: Dronningen gik tur tilbage til bronzealderen
12. september 2020 kl. 21:22 Opdateret: kl. 21:22
arrow Dronningen ankom i silende regn
12. september 2020 kl. 15:12 Opdateret: kl. 15:25
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?