31. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyr og dårlig rådgivning fra Deloitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyr og dårlig rådgivning fra Deloitte
Debat Odsherred - 15. januar 2020 kl. 08:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Odsherred Kommune har igen hyret konsulentfirmaet Deloitte til at lave en begrundelse for nedskæringer i serviceniveauet, denne gang for kommunens besparelser i hjemmeplejen, Deloitte leverer det de er bliver bedt om, nemlig en række besparelsesforslag. Så kan byrådspolitikerne og embedsværket med »god« samvittighed sige, at man kun følger de forslag til nedskæringer som et anerkendt konsulentfirmaet har foreslået. Sådan kamufleres politikernes ansvar for nedskæringer.

Deloitte fastslår dog som noget af det første, at området har været underfinancieret, politikerne har altså i nogle år ikke afsat tilstrækkelige økonomiske ressourcer til af løse opgaverne i hjemmeplejen. Men da Deloitte er bestilt til at levere besparelser, fremsætter de en række løsningsforslag bl.a. følgende.

Deloitte konstaterer bl.a., at ydelserne i hjemmeplejen ikke kan gennemføres indenfor den afsatte tid, der er planlagt med, det betyder, at medarbejderne er tvunget til at afvikle kørsel og ydelser hurtigere end planlagt. Årsagen e,r at den normerede tid til transport mellem besøgene er for lavt ansat, det presser naturligvis hjemmehjælperne til at kompensere ved at bruge mindre tid hos borgerne, end der er planlagt med. Det problem har Kim Mariegaard fra Enhedslisten påpeget for flere år siden.

Deloitte foreslår så, at den tid, der er afsat hos borgeren, nedsættes med 20 procent. Hvor har det tal fra? Ja, det kommer af en revidering af tidsforbruget hos borgerne. Hvis man reducerer tidsforbruget hos den enkelte borger med i snit 20 procent, så stemmer regnskabet. Se sådan fjernes det »lille« problem.

Deloitte foreslår også, at en del at kørselsbehovet afvikles ved hjælp af cykler, og minsandten om de ikke finder, at jo længere cykeldistance des færre biler er der behov for.

Nu skinner solen ikke altid, og der er heller ikke altid rygvind på de få cykelstier, der er i Odsherred. Måske skulle konsulenten fra Deloitte prøvekøre nogle af ruterne en aften i november, når det regner og stormer, eller når vejene er isede, så havde konsulenten måske erkendt, at forholdene her er anderledes end i København, og at der skal afsættes tid til at komme af og i regntøj og støvler ved hvert besøg. Hvad mener Arbejdstilsynet i øvrigt om, at medarbejdere sendes på cykel ud i mørke, blæst, kulde og nedbør?

Arne Mikkelsen har helt ret: flere af Deloittes forslag til effektiviseringer af driften er rene skrivebordsløsninger. - ovenikøbet af tvivlsom kvalitet.

Peter Bomholt Andersen
Strædet 6

Rørvig