17. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er brug for beslutning om væresteder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er brug for beslutning om væresteder
Debat Odsherred - 08. juni 2020 kl. 18:40

Debat
Når Arne Mikkelsen (SF) i Nordvestnyt den 3. Juni udtaler »Jeg også meget gerne have, at vi ser på socialpsykiatrien, så den kommer til at virke, og ikke mindst sikrer et ordentligt værested for de brugere, der i dag kommer i kommunens tre væresteder«, så vil jeg gerne præcisere min holdning til, hvordan psykiatrien virker i dag.

For det første bliver der ydet et solidt godt fagligt arbejde i socialpsykiatrien og psykiatrien samlet set, hver eneste dag. Vi har igennem de sidste par år, jeg har været en del af Social- og forebyggelsesudvalget, set den ene efter den anden tilsynsrapport med fine konklusioner og anbefalinger.

Hvert enkelt sted og medarbejder i psykiatrien udfører et højt fagligt arbejde selv under de til tider noget urimelige forhold, vi politikere pålægger dem. Her tænker jeg på flere sparerunder.

Se bare på væresteds problematikken. Det er os politikere, der sætter rammerne, men det kan jo være lidt svært at arbejde under, når de rammer ikke bliver lagt og udstukket, og der hersker tvivl om den samling af værested kommer - set fra en medarbejders øjne.

Det er ikke rimelige arbejdsforhold, så jeg synes faktisk, at der skal sendes en ros til de ansatte i hele psykiatrien for at knokle en vis legemsdel ud af r.... for netop at få den daglige psykiatri til at virke så godt, som der gør.

Jeg er enig med Arne Mikkelsen i, at vi må og skal finde en løsning på værestedsopgaven. Det er nu eller aldrig. Der er tre modeller. Samling ét sted, samling i Vig på to adresser, eller at fortsætte som nuværende. Lige meget hvilken model, der vælges og besluttes, skal brugere og ansatte have udstukket rammer for fremtiden, som de kan arbejde videre med og i. Og det skal være i år, andet kan vi ikke være bekendt.

Der er lige nu en høringsproces igang, og jeg vil lytte til, hvad der kommer af høringssvar og først derefter tager jeg personligt stilling.

Felex Pedersen
Byråds- og regionsrådsmedlem (S)

Odsherred Kommune

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?