22. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Udvikling eller afvikling i Hørve?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Udvikling eller afvikling i Hørve?
Debat Odsherred - 22. marts 2021 kl. 09:39
Af Ulla Margrethe Hansen, byrådskandidat (K), Lammefjordsvej 2, Hørve

I Hørve er der to virksomheder, som har etableret sig i ejendomme, som har været anvendt til erhvervsformål i en årrække. Begge virksomheder har skabt vækst, udvikling og nye arbejdspladser. Den øgede aktivitet omkring ejendommene har ført til, at en nabo i starten af 2019 klager over støjgener. I løbet at de næste to år bliver sagen et godt eksempel på, at vi har et kommunalt system, som er langt bedre til at se problemer og det, der ikke kan lade sig gøre, frem for at søge løsninger og det, som kan lade sig gøre.

Der er ingen naboer, som er modstandere af erhverv på disse ejendomme. Men naboerne har et ønske om ordnede forhold, så der ikke må larmes om natten og i weekender og nogle løsninger omkring naboskel mv.

Der ingen lokalplan for området, og dermed er det uklart for både virksomheder, naboer og kommune, hvilke regler der helt præcist gælder. Løsningen ligger lige til højrebenet. Der skal laves en lokalplan for området. Så ved alle, hvad der gælder i området og kan forholde sig til det.

Et flertal i Miljø- og klimaudvalget er i mod, at der laves en lokalplan for området.

I økonomiudvalget er der flertal for en lokalplan. Så nu er det spændende, hvad byrådet mener. For sagen om lokalplanen i Hørve handler ikke bare om de nuværende virksomheder og en konkret nabostrid. Den handler om den fremtidige udvikling i Hørve. Skal byen afvikles som erhvervsby og fremover være en soveby for pendlere, eller skal det være en by i udvikling med plads til både erhverv og boliger?

Jeg er ikke i tvivl. Lad os få gang i processen med at lavet en lokalplan, som giver et godt grundlag for at både nuværende og fremtidige borgere og virksomheder kan trives side om side i Hørve.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?