17. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Odsherred fortid skal præsenteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Odsherred fortid skal præsenteres
Debat Odsherred - 18. november 2020 kl. 09:50
Af Kurt Sørensen, Algade 32, Nykøbing

Og hvad kom der så ud af det nyligt afholdte dialog-møde mellem kommunens kulturudvalg og Museum Vestsjælland, der driver de tre museer i Odsherred? Ingenting!

Der skal justeres lidt på åbningstiderne og installeres et par varmepumper i bygningerne. Selve udstillingerne videreføres på den hidtidige søvnige kustode-manér, der har karakteriseret driften de seneste ti år, efter at kommunen nedlagde sit eget museumsvæsen.

Resulteret har siden været en uengageret og inkompetent museumsdrift uden fornyelse, med stadigt faldende besøgstal og kulturministeriel kritik som »utilfredsstillende«. Og den ansvarlige politiske ledelse er åbenlyst ligeglad og savner helt ambitioner på borgernes og turisternes vegne. Herfra er intet ønske om dialog for at ændre og forbedre forholdene, og tidligere museumsfolk taler om, at museerne i dag praktisk talt er forsvundet, skønt kommunen stadig sørger for bygninger og driftsmidler.

Det står klart, at Odsherred mere og mere savner politikere, der vil noget med kommunen og brænder for dens fremtid. Det nuværende kulturudvalg har gjort sig selv til en parodi for revy-scener, og er dermed blevet overflødigt. Dets politikere står til udskiftning ved det kommende kommunalvalg. Borgerne skal have et byråd, der vil præsentere Odsherreds fantastiske fortid for sine hundredetusinder af gæster.

Rejser du til udlandet i år?