15. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Man har lov at blive klogere!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Man har lov at blive klogere!
Debat Odsherred - 08. marts 2021 kl. 14:19
Af Torben Elmedal, Munkholmvej 307, Holbæk

I Nordvestnyt den 3. marts skriver socialdemokraten Allan Andersen, at socialdemokraterne i Odsherred Byråd fastholder deres støtte til bygningen af et biogasanlæg i Vig. Det, der undrer mig, er, at denne gruppe lokalpolitikere ikke har set, at der findes en verden udenfor Odsherred, som de er afhængige af, og som de via landspolitikken er forpligtet af.

arrow Læs også: Debat: Biogas bliver et vigtigt valgemne

Denne klodes største problem er klimaforandringen. Hele verden har gennem FN sat et klimamål, som kort fortalt betyder, at alle lande, befolkninger og den enkelte skal medvirke til at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.

Årsagen er den stadigt stigende befolkningstilvækst i verden - en befolkning der forbruger stadigt mere energi. Denne energi har de sidste150 år været baseret på afbrænding af kulprodukter: Kul, olie og gas, der i daglig tale omtales som fossile brændsler- inklusive biogas. Kul er kul. De øvrige har fællesbetegnelsen kulbrinter. Deres molekyler er sammensat af kul og brint i forskellige forhold, som når de afbrændes, alle udleder vand og kuldioxid (CO2) til atmosfæren.

Dette er ren kemi og uden for diskussion.

Derfor kan det kun ses som hovedløst og uansvarligt at øge CO2-udledningen ved nu at bygge biogasanlæg. Konsekvensen af en forøget CO2-udledning er en global opvarmning med de nu kendte konsekvenser, som bl.a. er afsmeltning af gletsere og polernes ismasser med havvandsstigninger over hele kloden samt udvidelser af klodens ørkenomåder til følge.

I følge videnskaben er måden, til at stoppe denne udvikling, at reducere udledningen af CO2 - også i Odsherred.

Derfor er det uforståeligt, at Allan Andersen udtrykker sig så snævertsynet, ansvarsløst og visionsløst i sit indlæg.

Må jeg afslutningsvis citere en af de mest visionære socialdemokrater Jens Otto Krag: »Man har et standpunkt, til man tager et nyt« - oversat til nudansk: Man har lov til at blive klogere og træffe en klogere beslutning!

arrow Debat: S vakler ikke i biogassagen i Vig
03. marts 2021 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:35
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?