27. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Indeklima skal med i skolerenoveringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Indeklima skal med i skolerenoveringer
Debat Odsherred - 26. november 2020 kl. 07:10
Af Thomas Nicolaisen, byrådsmedlem (R), Odsherred Kommune

Den 1. december skal Børne & ddannelsesudvalget i Odsherred Kommune behandle og prioritere skole renoveringspuljen på 12 mio. kroner til 2021, som blev besluttet i budget forliget

Radikales Venstres tilgang vil være, at når der skal renoveres skoleklasser nu og i fremtiden på kommunens folkeskoler, skal det naturlige udgangspunkt være, at indeklimaet bliver top prioriteret i renoverings processen.

Det er kommunens ansvar, at indeklimaet er i orden for elever og ansatte, derfor ønsker vi også, at det bliver besluttet at udarbejde og kortlægges en indeklima rapport for alle folkeskolerne i Odsherreds Kommune.

I flere landsdækkede rapporter beskrives indeklima på skoler som en underprioriteret opgave, rapporterne giver et billede af, at vi allerede er fuldt bevidst om, at et dårligt indeklima hæmmer indlæringen og undervisningen betydeligt for eleverne. Derfor skal arbejdsmiljøet styrkes og højnes for elever og ansatte.

Ofte kommer indeklima-symptomerne til udtryk med ondt i hovedet, mathed, koncentrationsbesvær, derudover spiller dårlig akustik også en væsenlig negativ rolle der gør at børn, unge og ansatte udfordres unødvendigt

Vi skal derudover i renoveringsprojekter og nybyggerier af kommunale ejendomme stille krav om bæredygtighed. Det vil Radikal Venstre i Odsherred også kæmpe for bliver indføjet i beslutningen.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?