22. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fokus på de længste responstider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fokus på de længste responstider
Debat Odsherred - 22. marts 2021 kl. 18:23
Af Hanne Pigonska (V), borgmesterkandidat Odsherred kommune og Jacob Jensen (V), MF og næstformand i Region Sjælland

For nylig kom Region Sjælland med nye tal på ambulancernes responstider rundt om i vores store region. Og naturligt nok er der igen i år lokal debat ikke mindst de steder, hvor responstiderne er længst. Vi må ikke stikke folk blår i øjnene og påstå, at responstiderne alle steder skal være ens. Det vil i øvrigt også samlet set give lang dårlige service til borgerne. Ambulancerne skal jo placeres nogle steder, hvor de kører ud fra. Og det giver naturligt forskellige responstider lokalt.

I Venstre har vi et skarpt fokus ikke mindst på de områder, hvor responstiderne er længst. Derfor fik vi i regionens budget for i år også med, at der skulle suppleres med yderligere otte såkaldte 112-akuthjælpeordninger. Endvidere blev der etableret yderligere tre nødbehandlerbiler, som også placeres de steder i regionen, hvor de kan understøtte ambulancerne bedst muligt. Derfor kommer der en ny nødbehandlerbil med udkørsel fra Vig til at styrke kvaliteten i Odsherred.

Og vi skal videre ad den vej. Region Sjælland har i forvejen et ganske fint præhospital set-up, når man sammenligner med andre regioner. Lægehelikoptere er også med til at afkorte afstandene rent tidsmæssigt. Men det kan hele tiden blive bedre og tilpasses regionens mange forskelligheder og store geografi. Bl.a. ser vi, at der er steder i Odsherred, hvor responstiderne i nogle lokalområder kan være ganske lange. Det skal der gøres noget ved, og det agter vi i Venstre at rejse ved efterårets budgetforhandlinger, ligesom vi kommunalt fortsat presser på for lokale forbedringer.

Vi forventer ikke, at ambulancernes responstider skal være tilnærmelsesvis ens. Det er regionens geografi og bosætning alt for forskelligartet til. Men vi vil arbejde efter devisen, at de steder, hvor responstiderne er længst, skal der som minimum understøttes med andre tiltag, da det mange gange er forskellen mellem liv eller død, om der hurtigt kommer kvalificeret hjælp frem til borgeren, når der er brug for det.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?