22. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det skal være let at være forening i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det skal være let at være forening i Odsherred
Debat Odsherred - 15. marts 2021 kl. 11:34
Af Karina Vincentz, borgmesterkandidat KV21, Nyt Odsherred, Odsherred Kommune

Det skal være nemt at være forening og frivillig i Odsherred, og det skal være sjovt.

Foreningerne yder en kæmpeindsats for børn, unge og ældre og er dem, der binder os alle sammen. Det er stedet, hvor vi mødes på tværs i positive forpligtende fællesskaber. Det er stedet, hvor vi bliver sundere, både fysisk og mentalt.

Men mange foreninger synes ikke, de bliver hørt og ej heller brugt på den måde, de fortjener. Det er en skam. Derfor skal vi gøre noget nyt.

Nyt Odsherred vil give indflydelsen tilbage til foreningerne. Foreningsfolk er dem, der gerne vil fællesskabet, og deres kompetencer skal mere i spil.

Vi foreslår derfor, at der oprettes et nyt folkeoplysningsudvalg med eget budget, som dækker områdets udgifter. Udvalget skal bestå af foreningsfolk, og foreningerne skal selv være med til at definere rammerne for udvalget.

Forvaltningen skal i højere grad bruges til at understøtte foreningernes ønsker og hjælpe dem med at gøre umulige drømme mulige. Sådan udvikler vi foreningsområdet i Odsherred.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?