22. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det bør også gælde på museet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det bør også gælde på museet
Debat Odsherred - 17. marts 2021 kl. 12:12
Af AF Kurt Sørensen, Algade 32, Nykøbing

Hvis Odsherreds kulturudvalg ønsker at spare 127.000 kr årlgt på Billedskolen, fordi det ifølge udvalgsformanden er »et dyrt tilbud til kun 25 elever«, som besøger skolen mange gange på en sæcon. Hvorfor så ikke anlægge samme synspunkt på fx museumsområdet?

Her koster hvert besøg kulturudvalget 500-1.000 kr incl kommunens bygningsomkostninger, foruden at folk selv må betale 75 kr i entre. De penge kunne anvendes langt bedre ved en ny museumsstruktur, der tiltrak langt flere besøgende. Det nuværende Museumssamarbejde i Vestsjælland er en kostbar kustode-virksomhed, der nok kunne klares af "fællesskaber i lokalsamfundene drevet af frivillige ildsjæle", som selvsamme udvalgsformand »glæder sig til at indgå i et samarbejde« med.

De penge, der ligger i udvalgsformandens pengekasse, ønsker kulturudvalget ifølge Nordvestnyt 16/3 at disponere over på en ny måde, når eksisterende tilbud viser sig utilfredsstillende, og der trænges til forandring.

Lad os se om der vilje til at udvikle nyt på museumsområdet til gavn for Odsherred og dets 100.000'er af turister.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?