15. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Biogas bliver et vigtigt valgemne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Biogas bliver et vigtigt valgemne
Debat Odsherred - 09. marts 2021 kl. 07:34

Af Jørgen Preuss, Vig hovedgade 31, Vig

arrow Læs også: Debat: Man har lov at blive klogere!

Der er ingen tvivl om, hvad der i Vig bliver det helt store emne til kommunalvalget i 2021. I Nordvest nyt den 3. marts kunne man læse, at Allan Andersen byrådsmedlem i Odsherred fra Socialdemokratiet, fastslog at Socialdemokratiet ikke vakler i beslutningen om placeringen af Biogas anlæg i nærhed af Vig.

Der er helt sikkert ikke tvivl om, at man i sagsbehandlingen med lokalplanen tilbage i 2017 har fulgt alle regler for, hvordan man skal lave høringer og tidsfrister i sådan en sag, men det ændrer ikke på, at rigtig mange Vig borgere føler, at de ikke rigtig var vidende om, hvad der skete og opfatter det som en lokalplan, der blev sneget igennem. Da det gik op for borgerne i Vig, at man faktisk ville opføre biogas anlæg 1,7 km fra hovedgaden, blev der startet en gruppe af borgere, der har forsøgt at ændre denne beslutning. Der blev indsamlet over 1400 underskrifter mod beslutningen, men det har ikke rigtigt gjort noget større indtryk på politikkerne.

Der har været snak om store erstatninger, hvis man politisk går ind og ændrer lokalplanen, så der ikke ville kunne opføres biogasanlæg ved Vig. Dette er jeg lidt uforstående overfor, i de bilag, vi har fået aktindsigt i fra Odsherred Kommune, fremgår det, at kommunen har brugt 274.887,49 kr. i sagsbehandlingen om biogasanlæg eksklusive arbejdsløn til forvaltningens personale. Odsherred Kommune har så faktureret 12.403,56 kr. til Bioenergi, som ejer jorden, hvor biogasanlægget skal placeres. Det kunne være spændende at se, hvilke tal man i Odsherred Kommune arbejder med skal medregnes i en erstatning til Bioenergi.

Det bliver spændende at se, hvor mange af de opstillede til byrådsvalget 2021, der vil arbejde for en ændring af lokalplanen, eller om alternativet skal blive en »Vig liste«, der udelukkende stiller op til kommunalvalget med det ene mål at ændre lokalplans beslutningen om biogas.

En bekymret borger i Vig.

arrow Debat: S vakler ikke i biogassagen i Vig
03. marts 2021 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:35
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?