25. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De turde ikke at tage debatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De turde ikke at tage debatten
Debat Odsherred - 08. oktober 2020 kl. 19:15

Debat
Sønderborg, Rudersdal, Fredensborg, Rødovre, Svendborg og København. I alle disse gode danske kommuner har deres byråd bakket op om initiverne fra den folkelig europæiske bevægelse, for at sikre at flygtninge ikke sidder i årevis i umenneskelige lejre.

arrow Læs også: Skuffet over byråd, der ikke ville tale om flygtningebørn

Det skulle Odsherred også have gjort i går ved at tilkendegive, at vi gerne så, at de uledsagede børn fra den nu nedbrændte flygtningelejr i Moria på Lesbos kunne få husly og ophold i Odsherred snarest muligt. Og at tilkendegive at vi i vores kommune sagtens kunne tage imod flere flygtninge og skabe et godt liv sammen med dem.

Men debatten blev standset, før den kunne starte. S, V, DF og Odsherredlisten ønskede punktet fjernet fra dagsordenen, og det punkt, som SF, R og EL havde samarbejdet om i flere måneder, blev bortcensureret fra byrådets dagsorden til tirsdagens byrådsmøde.

Det er ikke kun et europæisk eller nationalt anliggende. Det er noget, som vores egne borgere har hjertet for og - ligesom lokalt engagement i klimadebat - som vores borgere gerne vil være med til at løse. Vi i byrådet bør være glade for de borgere, som tager initiativ til at lave udenom-parlamentarisk arbejde, og som udfordrer os til at kæmpe for værdier som menneskerettigheder. Byrådet er ikke et godt forbillede for vores børn og voksne borgere i kommune i den her sag.

Clark Pratt
Byrådsmeldem (EL)
Odsherred Kommune

arrow Radikal viceborgmester sender borgmester og byråd i Ankestyrelsen
07. oktober 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 05:57
arrow Flertal sagde nej til afstemning om flere flygtninge
06. oktober 2020 kl. 21:41 Opdateret: kl. 22:47
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?