27. januar 2021
Minkavler Christian Nordling er i gang med at slå sine 35.000 mink ned. Foto: Anna C. Møhl
Minkavler Christian Nordling er i gang med at slå sine 35.000 mink ned. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen dræber ikke kun mink men også et helt erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen dræber ikke kun mink men også et helt erhverv
Opdateret 13. november 2020 kl. 10:32
Debat Næstved - 12. november 2020 kl. 22:15
Af Rune Kristensen, spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Næstved, Ahornvej 6, Næstved

Mandag den 9. november kunne man i Sjællandske læse Christian Nordlings historie fra Hovedskovgård, hvor der skal aflives 35.000 mink som følge af regeringens udmelding på området den 4. november. Her blev udstedt en ordre - uden lovhjemmel - om, at alle mink i Danmark skal aflives, da regeringen mener, at der er en risiko for, at en bestemt mutation (Cluster 5) udgør en fare for, at en kommende vaccine ikke vil virke.

arrow Læs også: Døde mink på frys: Aflivning er næsten i mål

Dette er blevet skudt ned af flere forskere, men minkavlere over hele landet har lige siden, ordren blev givet, været i gang med aflivningen. Også de usmittede besætninger. Dette på trods af, at der ikke findes nogen argumenter for, at usmittede besætninger udgør en sundhedsfare.

Mit parti har foreslået, at aflivningen af usmittede mink sættes på hold omgående indtil, at der er mere viden, og afholder tirsdag en høring med deltagelse af flere forskere for at blive klogere på om beslutningen er nødvendig.

Regeringen holder omvendt endnu en gang offentligheden hen i uvidenhed om det faglige grundlag. Forskerne efterspørger, hvad det er for mutationer, der er fundet, men det er ikke lagt frem, og derved kan beslutningen ikke udfordres.

Og selv hvis det er rigtigt, burde regeringen forsøge at tage nogle hensyn. Kunne man ikke give avlerne lov at sælge skindene fra de dyr, som skal slås ned? Nu destrueres der skind for milliarder af kroner. Og hvorfor kan man ikke bevare nogle få avlsdyr, så erhvervet kan starte op igen, når epidemien er overstået? Der ligger utallige timer bag opbyggelsen af skindkvaliteten i dette erhverv.

Det er direkte uansvarligt at smadre et helt erhverv på det foreliggende grundlag, hvor der ikke er nogen indikationer på, at en farlig mutation spreder sig, og hvor vi ikke har hørt nogen gode argumenter for at slå usmittede besætninger ned. Regeringen dræber ikke kun mink men et helt erhverv, hvilket får katastrofale følger for ejere, medarbejdere, leverandører, forhandlere og hertil alle deres familier. Christian Nordlings historie er nemlig langt fra enestående.

arrow Formand kommer med opfordring til minkavlere
13. november 2020 kl. 13:22 Opdateret: kl. 10:31
arrow Minkavler vil måske vælge Arne-pensionen
12. november 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 19:56
arrow Minkavler: Det ændrer ikke en skid
11. november 2020 kl. 18:37 Opdateret: kl. 19:09
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?