13. juli 2020
Klaus Eusebius Jakobsen (tv.) og Lars Hoppe Søe. Foto: Jens Wollesen
Klaus Eusebius Jakobsen (tv.) og Lars Hoppe Søe. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et radikalt bud på en ny svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et radikalt bud på en ny svømmehal
Debat Næstved - 23. august 2019 kl. 19:19
Af Lars Hoppe Søe og Klaus Eusebius Jakobsen, den radikale byrådsgruppe i Næstved Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu nærmer tiden sig, hvor Kultur- og Demokratiudvalget skal indstille planerne vedr. ny svømmefacilitet i Næstved til byrådet - sagen forventes behandlet i byrådet i mødet i oktober.

arrow Læs også: Svømmeklub håber på flere penge: Brug for mere vand

Vi synes, at vi skylder offentligheden klart at meddele, hvor Radikale Venstre står i denne sag, der omhandler både placering, men også indholdet af en ny svømmehal. Det er en af denne kommunes allerstørste investeringer i mange år, og det er en god nyhed, at der nu kan tages nogle vigtige skridt fremad- og derfor er der glædeligvis også mange, der har interesse i sagen, og heldigvis også har ytret sig.

Placering: Vi håber stadig, at en placering på havnen vil kunne lade sig gøre. Derfor er rækkefølgen af beslutninger i byrådet vigtige: Først en stillingtagen til havne- og byudviklingen (formodentlig i byrådsmødet i september), og så svømmefacilitet (som nævnt i oktobermødet). Vi kan se fordelen ved at udnytte de gode muligheder ved en havneplacering, og derved også styrke bymidteudviklingen- og senere bosætningen på havnen.

Og så til indholdet: Vi er stadig af den opfattelse som udgangspunkt, at vi bør holde budget (152 mio. kr.) naturligvis med de nødvendige tilsluttende investeringer (infrastruktur,forberedelse af grunden, mm), der kan følge.

Vi vil imidlertid sikre, at antallet af bassinmeter er det samme som i de tre anlæg, vi nedlægger - ja gerne lidt mere end nu - derfor går vi ind for en 50m X 20, svømmebassin- dette hvis økonomien kan klares inden for de 152 mio eller hvis det er nødvendigt da at tilføre de ekstra midler for at nå målet. Herudover skal svømmehallen indeholde to varmt vandbassiner (34 grader), to træningsbassiner og ikke mindst børne- og familiebassiner med »strand« - dvs. således at både børn og handicappede kan gå ud i bassinet. Hertil også wellness-områder - og så i øvrigt offentlig åbningstid hele døgnet.

Det har været en lang, men også grundig proces f.o.f. i Kultur- og Demokratiudvalget (hvor der pt ikke er enighed om alt!) med mange høringer, møder med foreninger, besøg, osv - det kunne være »fedt« nu at nå i mål med en indstilling, som blev vedtaget i byrådet- og så se en ny svømmehal står klar i 2022 eller 2023.

Næstved har fortjent opdaterede, up-to-date svømmefaciliteter.

arrow Nyt udspil: Svømmehal skal være dobbelt så lang
04. juli 2019 kl. 05:59 Opdateret: kl. 16:24
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?