9. juli 2020
Det er teknisk muligt at finde en fornuftig løsning på støjproblemerne ved 90?er-festen, mener Jens Hansen. Foto: Anders Ole Olsen
Det er teknisk muligt at finde en fornuftig løsning på støjproblemerne ved 90?er-festen, mener Jens Hansen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Voldsom bas får døre og tag til at ryste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Voldsom bas får døre og tag til at ryste
Debat Næstved - 19. august 2019 kl. 17:37
Af Jens Hansen, ingeniør, Herlufsvej 7, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

90'er fest er godt og giver kulør på livet. Og, vi beboere rundt om Rådmandshaven er ikke så tyndhudede, vi er vant til at området bruges - i hverdag og weekender til fest og musik. Dog er højtalerne normalt »kun« ca. 1x1 meter.

arrow Læs også: Uenighed om lydniveau til Vi Elsker 90'erne-fest

Næstved Kommune stiller, selv til den mindste erhvervsvirksomhed, krav til det maksimale lydtrykniveau. Mon der er stillet sådanne krav til 90'er festen lørdag/søndag? Og i givet fald hvilke?

Vi bor umiddelbart bag ved scenen og de kæmpestore højtalere. En voldsom bas får vægge, døre, vinduer og tag til at ryste. Lydtryk i den størrelse er særdeles kraftige trykbølger og vibrationer. Skadelige for dyr, mennesker og bygninger.

Lydtrykniveauet nåede i år et niveau der, selv i enkelttilfælde, ikke ville blive accepteret i noget industriområde i Danmark. Håbet er, at de deltagere, der var på den rigtige side af højtalerne, og ikke som os måtte nøjes med basreflekserne- og tryk, havde en dejlig dag og nat. Samt at ikke hele det kontante overskud forlader Næstved, så der også bliver lidt kompensation til vores kommunekasse?

Ønskes en god fest igen til næste år, hvor der hovedsageligt sigtes på, at de der har betalt får glæde af musik- og basreflekser, deltager jeg gerne i arbejdet med at finde en fornuftig løsning. Det er teknisk muligt.

arrow Borgere klagede til politiet: For høj lyd til 90'er fest
19. august 2019 kl. 07:42 Opdateret: kl. 18:52
arrow Se billeder: Tusindvis festede og dansede til 90'er musik i regnvejr
17. august 2019 kl. 21:51 Opdateret: kl. 22:00
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?