31. juli 2021
Selvfølgelig kan det lade sig gøre at bygge ny erhvervshavn og skabe en forandring, som både Karrebæksminde, sejlklubben, kommunen, bymidten og havnen kommer styrket ud af, mener Kristian Skov-Andersen (V). Foto: Jørgen C. Jørgensen
Selvfølgelig kan det lade sig gøre at bygge ny erhvervshavn og skabe en forandring, som både Karrebæksminde, sejlklubben, kommunen, bymidten og havnen kommer styrket ud af, mener Kristian Skov-Andersen (V). Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vildfaren havnedebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vildfaren havnedebat
Debat Næstved - 23. december 2020 kl. 16:40
Af Kristian Skov-Andersen, borgmesterkandidat V, Agertoften 33, Næstved

Christopher Glimberg Rønne har ikke brugt sin tid på at forstå min melding om mindre tang og trængel i Karrebæksminde i forbindelse med eventuel flytning af lystbådehavnen fra Ydernæs. Så han dramatiserer og harcelerer over langt mere, end jeg har ment og sagt. Og hvis byens politiske flertal gør alvor af hensigten om at lukke erhvervshavnen, er snakken helt ligegyldig.

arrow Læs også: Debat: Hold genbrugspladserne åbne om søndagen

Omvendt ligger lystbådehavne af den type, jeg har foreslået, som perler på en snor rundt langs Sjællands kyst. Og mit forslag er kun en gentagelse af, hvad min forgænger som havneformand, Per Sørensen, begejstret omtalte i denne avis i 2010. Dengang talte man om 200 lystbåde. Nu blot 75.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre at bygge ny erhvervshavn og skabe en forandring, som både Karrebæksminde, sejlklubben, kommunen, bymidten og havnen kommer styrket ud af.

Hvorimod lukning af erhvervshavnen gør Næstved til en fattigere by, hvor vi selv føjer et nyt kapitel til tabet af sygehus og kaserne.

Spørgsmålet er, om Næstved ønsker udvikling eller afvikling. Næstved Havn er løbet i forvejen med høj aktivitet og markant styrket økonomi. Også på den rene havnedrift.

arrow En anderledes jul: Kom til julegudstjeneste på sn.dk
23. december 2020 kl. 14:01 Opdateret: kl. 06:55
arrow Derfor bor der kun to sportsfolk på nyt kollegie
23. december 2020 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:11
arrow 20 unge til julefrokost opdaget af politiet
23. december 2020 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:57
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?