2. juni 2020
Svømmedebatten fortsætter i Næstved, nok frem til byrådsmødet i september, hvor der skal tages endelig stilling. Foto: Hans Jørgen Johansen
Svømmedebatten fortsætter i Næstved, nok frem til byrådsmødet i september, hvor der skal tages endelig stilling. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vil en ny svømmehal dække foreninger og borgeres behov?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vil en ny svømmehal dække foreninger og borgeres behov?
Debat Næstved - 23. august 2019 kl. 15:45
Af Kåre Sørensen, medlem af Fritidsudvalget, Ved Kilden 1, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På sidste møde i Kultur- og demokratiudvalget (KDU) skulle der tages beslutning om en ny svømmehal i Næstved. Udvalget besluttede at indstille til byrådet, at der bygges en ny svømmehal, samtidig med at der nedlægges to svømmehaller.

arrow Læs også: Debat: Brug pengene til Kobberbakkeskolen

I 2016 har mange foreninger og borgere deltaget i høringer om ønsker til en ny svømmehal. Ønskerne har været mange og forskelligtartet. I januar 2017 blev der afholdt et møde med brugere at kommunens nuværende svømmehaller, hvor der blev præsenteret et projekt, der var en tro kopi af svømmehallen i Vordingborgs, nemlig et 25x25 meter bassin med en max. dybde på 2 meter. Samtidig blev det oplyst, at prisen for renovering de nuværende svømmehaller var ca. 40 mill. kr. Alle fremmødte afviste oplægget, bl.a. blev det nævnt som et forslag uden ambitioner af kommunen af svømmeklubbernes side.

Siden hen er der i 1. halvår 2019 afholdt høringer og borgermøder omkring en ny svømmehal. Det nye forslag fra KDU er kun en gentagelse af det forslag, som alle parter afviste i 2017, samtidig med at renoveringen af de nuværende haller nu er sat til 121. mill. kr.( stigning på ca. 300 %.).

De mange konstruktive forslag fra foreninger og borgere er der således ikke blevet med ind i udformningen af den nye svømmehal. Så har høringer og borgermøder bare været fordi de nu skulle gennemføres?

Samtidig, så opfølger projektet ikke de forudsætninger som udvalget opstillede på mødet i februar med fastholdelse af nuværende aktiviteter, mulighed for nye aktiviteter samt øget offentlig åbningstider.

Derfor spørger jeg KDU, hvordan vil man fra kommunens side sikre at målsætningerne opfyldes til både foreninger og borgere behov, når man lukker to svømmehaller og erstatter den med en svømmehal, der alt andet har mindre bassinkapacitet end de nuværende svømmehaller?

I forbindelse med Skills har Linda Frederiksen udtalt, at byrådet i Næstved er begyndt at tænke stort, så gør det også i forbindelse opførelse af en ny svømmehal, som alle borgere og foreninger i Næstved kommune kan være stolte af og bruge.

arrow Svømmeklub håber på flere penge: Brug for mere vand
05. juli 2019 kl. 09:43 Opdateret: kl. 08:37
arrow Nyt udspil: Svømmehal skal være dobbelt så lang
04. juli 2019 kl. 05:59 Opdateret: kl. 16:24
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?