16. februar 2019
iPads i daginstitutionerne kan ikke erstatte menneskelig omsorg. Foto: Helle Hansen
iPads i daginstitutionerne kan ikke erstatte menneskelig omsorg. Foto: Helle Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vil du bytte barndom med et barn i dag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vil du bytte barndom med et barn i dag?
Debat Næstved - 30. august 2018 kl. 19:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Tanja Vinston (formand for Forældrenævnet i Næstved Kommune)

Halfdan Rasmussens vej 44
Næstved

Rasmus Eliasen (næstformand)
Thit Jensens vej 6

Næstved
Børn i dag har mere elektronik og legetøj end nogensinde før, så de fleste tænker nok, at vores børn har det fint.

Mange blev derfor overrasket, da en stor undersøgelse fra 2015 påviste, at der i de såkaldte fattigfirsere med kartoffelkur og statsunderskud var væsentligt flere voksne pr. barn i daginstitutionerne, end der er i dag. Og kommunernes egne statistikker (KORA) placerede i 2016 sågar Næstved Kommunes normeringer dårligere end både landsgennemsnittet og vores nabokommuner.

Vi befinder os efter flere år med besparelser nu på et kritisk niveau, hvor kommunens allermindste alt for ofte overlades til sig selv, og hvor der kun er meget begrænset tid til pædagogisk arbejde. Det går ud over børnenes udvikling, og ifølge flere eksperter tager nogle børn simpelthen varig skade af den manglende omsorg.

Det er i sig selv ulykkeligt for de menneskeskæbner, det rammer, men man skal ikke være talgeni for at regne ud, at børn, der får en dårlig start, også koster kommunen mange penge på både kort og lang sigt.

Det er nødvendigt for kommunens fremtid, også som tilflytterkommune, at hele børneområdet prioriteres højere. En iPad kan meget, men den kan ikke udvikle, anerkende og trøste et lille menneske.

Vi i Forældrenævnet, der repræsenterer kommunens småbørns-forældre og deres børn, håber derfor, at politikerne kan lade sig inspirere af fattigfirserne i de kommende budgetforhandlinger og bringe normeringerne op igen. Det er tiltrængt.