27. februar 2021
Hans M. Hansen mener ikke, at det giver nogen mening at flytte havnen. Foto: Jan Jensen
Hans M. Hansen mener ikke, at det giver nogen mening at flytte havnen. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi ligger underdrejet lige nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi ligger underdrejet lige nu
Debat Næstved - 16. januar 2021 kl. 09:50
Af Hans M. Hansen, Gustav Wieds vej 9, Næstved

Tak for svaret i debatten om Næstved havn. Angående søjlediagrammet står det mig ikke helt klart, men det glæder mig da, hvis det går havnen godt. Men hvorfor vil man så flytte den?

arrow Læs også: Debat: Drop den nye havn

Jeg er helt enig i, at havnen trænger til en ansigtsløftning. Den ser træt og forfalden ud, men jeg syntes slet ikke, det er rettidig omhug at bruge over 200 millioner på at flytte den omkring 2 km mod øst.

Hvis havnen skal besejles, skal skibene stadig gennem Græshoppebroen og fjorden, og det, mener jeg ikke, er fremtidssikret. Næstved ligger hvor den ligger, og den ligger godt.

Men, Kristian Skov-Andersen, du svarede ikke på et alternativ om at benytte en eller flere af de nærliggende havne som Erik B. Hansen også foreslår. At Næstved ligger bedre for det sjællandske opland, det er da god humor. Ingen motorvej, gedesti til Slagelse, Rønnede og Vordingborg. Velbekomme. Jeg ved ikke, hvilket opland du tænker på?

Det er rigtigt, at borgmesteren forpurrede et tvangskøb/salg af lejegrundene. Det var godt, at han gjorde det. Som jeg så det, lignede det mest lidt kammerateri a la Trump med salg til en mellemmand, som så kunne skrue på prisen, men nu er der mange pensionister, som har lejet disse grunde, og at være pensionist er ikke en guldgruppe. Og at optage et lån, når man får folkepension, er ikke let. Der er mange af disse mennesker, vi kan takke for, at vi trods alt har det godt.

De har arbejdet og betalt deres skat i kommunen. Der havde borgmesteren hjertet på rette sted. Det skal vi huske til november.

Hvis det mod sund fornuft ender med en havneflytning, så skal det i EU-udbud, og så tvivler jeg på, at det bliver rigtige danske arbejdspladser. Men blot det bliver til dansk overenskomst og ordentlige forhold.

Jeg tror, fornuften sejrer til sidst.

arrow Havneformand: Herligt med nye toner fra borgmesteren
14. januar 2021 kl. 19:01 Opdateret: kl. 09:47
arrow Borgmester øjner muligheder for kommunal discounthavn
14. januar 2021 kl. 16:46 Opdateret: kl. 09:47
arrow Debat: Per Sørensen - 35 år i byrådet
14. januar 2021 kl. 10:10 Opdateret: kl. 13:17
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?