23. marts 2019
Peder Sass.
Peder Sass.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi elsker duften af mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi elsker duften af mad
Debat Næstved - 18. november 2018 kl. 16:01
Af Peder Sass, Faglige Seniorer, Hvedevænget 19, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I torsdags var over hundrede seniorer samlet i Gulerodshuset til stegt flæsk og persillesovs. De var kommet for at høre, hvordan kommunen havde brugt en bevilling på 8,6 mio. til renovering af køkkener på plejehjemmene, samt deltage i en debat om de vilkår de ældre i Næstved kommune har for at få leveret god mad.

arrow Læs også: Debat: Man har et standpunkt til man tager et nyt

Det var Faglige Seniorer i Næstved og ikke aktive seniorer, som der stod i avisen den 16/11, som var initiativtager til mødet. Det var ældreministerens udmelding om at, hvis plejehjemsbeboerne fik bedre madoplevelser, så fik de lyst til at spise mere.

Flere deltagere gav overfor udvalgsformand Michael Perch udtryk for, at det var ikke nok at maden duftede godt, men at den også blev tilberedt individuelt til den enkelte borger, og borgeren blev medindraget der hvor det var muligt. Det er der nemlig ikke tilfældet på alle plejecentre og det burde der gøres noget ved.

Der blev også efterlyst initiativer til flere steder med fællesspisning, idet det sociale samvær i forbindelse med spisningen har stor betydning for de ældre medborgere.

Private madleverandører kom også med deres bud på god mad og påpegede vigtigheden af at borgeren havde muligheden for frit at vælge.

Mødet var det første offentlige møde arrangeret af Faglige Seniorer, hvor man satte fokus på mad. Senere vil der tilbydes møde om trafikpolitik og sundhedspolitik.

Så oplever borgere urimeligheder, så er de meget velkomne til at henvende sig til Faglige Seniorer.

arrow Aktive seniorer skal befolke ny bydel
19. juni 2018 kl. 14:00 Opdateret: kl. 10:27
arrow Borgermøde om Fensmarks sundhedshus og bofællesskab
14. juni 2018 kl. 21:00 Opdateret: kl. 13:36