18. januar 2021
Debatindlægget henviser til sagen, hvor motionscyklist Jacob T. Johansen blev slemt forslået, da han blev flået af cyklen af en vred bilist. Privatfoto
Debatindlægget henviser til sagen, hvor motionscyklist Jacob T. Johansen blev slemt forslået, da han blev flået af cyklen af en vred bilist. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vejvrede eller blad-vrede?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vejvrede eller blad-vrede?
Debat Næstved - 14. juli 2020 kl. 13:41
Af Aage Vedel, H C Lumbyes Vej 160 C, Næstved

Der har den seneste tid kørt en skrækkelig føljeton om vejvrede: To gange forside plus side 2 i Sjællandske og senest en halv side i Ugeavisen.

arrow Læs også: Cykelnyt: Anklager opgiver sag om vejvrede

En »rutineret motionscyklist« tør ikke slippe styret for at vise af ved højresving, og det ophidser den højresvingende bilist, der må holde og vente, fordi han tror, cyklisten skal lige ud.

Hvad der sker, da bilisten standser for at belære cyklisten om almindelige færdselsregler, giver anledning til store ord. »Forfulgt og overfaldet«, »banket i asfalten«, »kylede ham i asfalten«, »vold og vanvittig vejvrede«. Det konkrete er, ifølge det oplyste fra både cyklisten og hans vidne, at han prøver at styre uden om modparten, men rammer ham, styrter og får nogle slemme skrammer.

Livet har lært mig, at når folk overreagerer i en sag, er det som regel, fordi de selv ved, at de har optrådt forkert. Hvem er den største egoist? Ham, der finder det vigtigere at holde farten i svinget end at vise af, eller ham, der bliver irriteret over at skulle holde i et par sekunder og vente?

I min ungdom skulle vi overholde færdselsreglerne, selv i organiserede cykelløb. Og det lå i luften, at vi skulle opføre os ordentligt i trafikken, så vi ikke bragte sporten i miskredit. Det var dengang!

Og hvad er Sjællandskes rolle i disse skriverier? Det falder da ikke ind under god journalistik at føre en så ensidig kampagne i en sag.

Har cyklisten fået sin bøde for sin indrømmede overtrædelse af færdselsloven?

arrow Motionscyklist flået af cyklen af aggressiv bilist
04. juni 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 13:07
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?