29. september 2020
Byrådet har endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt svenskerne skal bygge vandkulturhus i Næstved, pointerer Klaus Eusebius Jakobsen (R).
Byrådet har endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt svenskerne skal bygge vandkulturhus i Næstved, pointerer Klaus Eusebius Jakobsen (R).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vandkulturhus?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vandkulturhus?
Debat Næstved - 18. august 2018 kl. 15:22

Klaus Eusebius Jakobsen,
Byrådsmedlem (R)

arrow Læs også: Debat: Bevar svømmehallerne og den lokale arbejdskraft

Gammel Skovridervej 4a, Næstved

Når man læser forsiden på Sjællandske og den efterfølgende artikel på s. 2 i avisen den 15.august kunne man få det indtryk, at det er besluttet at der skal opføres et vandkulturhus i Næstved-det er dog vigtigt at slå fast at det er der ikke taget nogen faktisk beslutning om i byrådet endnu.

Sagen ligger til behandling i Kultur og demokratiudvalget og der forestår stadig en række sonderinger, m.m., før der her tages en beslutning om indstilling til det ene eller det andet til byrådet.

I lyset af de mange store investeringer, der er foretaget (Arenaen) og skal foretages i Næstved (Ny Holmegaard og på sigt Havnen), er det min helt personlige mening, at det vil være en ide at tage endnu en tænke og -arbejdspause, før man sætter et så omfattende- også økonomisk - arbejde i gang-. Og det selv om vandkulturhustanken har været drøftet længe og ofte i det gamle byråd.

Den tænkepause kunne man prøve nogle andre modeller, der også indarbejder andre store bymæssige udviklingstræk.

Jeg har tidligere arbejdet meget med fundraising, og her kunnet konstatere, at det oftest (læs næsten altid) er de anderledes tanker og ideer og fortællinger, der giver pote. Mit forslag er at lade en eller flere af Danmarks bedste arkitekter give et bud på både placering og udformning, der på en udfordrende måde viderefører Næstveds historie og derved gør et vandkulturhus til et naturligt næste skridt i byens og kommunens historie. Og på den baggrund søger ekstern finansiering i bl.a. fonde.

En tænke- og arbejdspause på en fire-fem år vil ikke gøre det store- de gamle svømmehaller vil kunne klare den udsættelse - og ikke mindst ville vi derved få placeret et vandkultur hus både i en helhed og i et spændende koncept. Og have en rimelig chance for at få det finansieret.

arrow Debat: Svømmehal er værd at bevare
03. oktober 2018 kl. 17:32 Opdateret: kl. 15:41
arrow Debat: Vandkulturhus - lad os nu lige tænke os godt om
16. september 2018 kl. 15:38 Opdateret: kl. 11:32
arrow Svømmeunion: Man får rigtig meget svømmehal for 152 millioner kroner
16. september 2018 kl. 13:25 Opdateret: kl. 11:48
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?