1. oktober 2020
Sebastian Mysted- Schenstrøm.
Sebastian Mysted- Schenstrøm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vandkulturhus - lad os nu lige tænke os godt om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vandkulturhus - lad os nu lige tænke os godt om
Debat Næstved - 16. september 2018 kl. 15:38
Af Sebastian Mylsted-Schenstrøm (V), byrådsmedlem og medlem af Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune, Farvergade 11, 4700 Næstved

Der er ingen tvivl om, at borgmesteren meget gerne vil kunne klippe snoren til et stort og flot vandland inden næste valg - det kan man jo ikke fortænke ham i.

arrow Læs også: Nedslidte filtre, defekte fliser og døde brusere: Svømmehal i totalt forfald

Det er heller ingen hemmelighed, at vi står overfor nogle betydelige, men nødvendige, investeringer i vore svømmefaciliteter indenfor få år.

Når det så alligevel ikke er et indlysende faktum, at vi bør bygge nyt, så skyldes det to helt centrale spørgsmål, som endnu ikke er besvaret.

1. Holder prisen for hvad man forventer det vil koste at renovere? Kan man virkelig regne med et tal, der er baseret på en rapport på 2,5 sider, og som de rådgivende ingeniører selv har sagt nok trænger til at blive regnet igennem igen?

2. Holder prisen for hvad man forventer det vil koste at bygge nyt? Hvis vi skal bygge nyt, så er det en forudsætning, at de eksisterende svømmefaciliteter nedlægges. Alternativt er der ikke penge til drift.

Det betyder også, at der skal anlægges enddog temmelig mange kvadratmeter svømmebassiner, hvis der skal være kapacitet til svømmerne.

Dertil vil man så have vandland..

Nu er jeg måske bare lidt forsigtig pga. kommunens erfaringer med budgetter for større byggeprojekter, men jeg har ikke hørt om at man har kunne opføre svømmehaller af en størrelse, som vi får brug for, til under 100 mio. kr. Tror man virkelig på, at man kan få meget vandland for det resterende beløb?

Jeg tvivler, og jeg mener i hvert fald, at vi bør se mere dokumentation for begge scenarier før vi beslutter os for hvad vi gør.

Alt andet vil være dybt uansvarligt - særligt fordi vi samtidig står vi med akutte anlægsbehov på bla. skole- og dagsinstitutionsområdet.

arrow Planer om vandkulturhus droppet
09. november 2018 kl. 07:31 Opdateret: kl. 16:50
arrow Svømmeunion: Man får rigtig meget svømmehal for 152 millioner kroner
16. september 2018 kl. 13:25 Opdateret: kl. 11:48
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?