25. juni 2019
Klaus Eusebius Jakobsen.
Klaus Eusebius Jakobsen.
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Valgløfter brudt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Valgløfter brudt?
Debat Næstved - 25. december 2018 kl. 14:03
Af Klaus Eusebius Jakobsen, viceborgmester (RV), Gl. Skovridervej 4A, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er målet i (byråds)politik at nå et bredt flertal for en given sag- eller er det, at politikerne finder løsninger, der tilgodeser flest mulige borgere, og med beslutninger, der rækker et pænt stykke frem i tiden - og at disse løsninger, derefter vedtages af et bredt flertal?

arrow Læs også: Skolestruktur vedtaget i bredt forlig: To skoler lukker

Næstved Kommunes skole politik og struktur blev tirsdag aften vedtaget med et bredt forlig af byrådets partier (se Sjællandskes dækning heraf ).

Og det skete på baggrund af mere end 11 måneders arbejde i skole- og børneudvalget. Evalueringer, masser af møder med skoler, ledere, lærere, elever og forældre - og en efterfølgende ret lang høringsperiode skabte et forlig mellem stort set alle udvalgets partier.Forliget er for en stor dels vedkommende blevet rettet ind efter de mange tilkendegivelser i høringsfasen. Mao et bredt forlig pga indhold- ikke for som mål at få det brede forlig.

Visse politikere i dette udvalg er i medierne - ikke mindst i de sociale medier - blevet hånet for at løbe fra deres valgløfter.

Også det gav heldigvis anledning til gode betragtninger ved byrådets møde:

Tag et parti som mit eget - radikale venstre: De planer vi lagde ud med før valget, ville vi naturligvis kun kunne gennemføre, hvis vi havde fået mindst 16 mandater (og vi har to!)- og selv dér ville en gennemførelse af en politik, der baserer sig på et mandat (dét, der giver flertal) ikke kunne siges at være særlig demokratisk.

Derfor må man give køb, lytte til andre, bøje sig mod hinanden - i folkemunde måske "løbe fra sine valgløfter".

Socialdemokraternes udsagn før valget om ikke at ville lukke skolematrikler måtte også tilpasses den politiske virkelighed, som valgresultatet var et resultat af.

Den eneste lære, man som politiker kan tage heraf, er man skal nok skal være varsom med for kategoriske udmeldinger- og som borger heller ikke at tro og forvente, at en politikers valgprogram kan ses gennemført uden justeringer og tilpasninger til den politiske virkelighed.

arrow Debat: Socialdemokratiet og Holme-Olstrup Skole
10. december 2018 kl. 19:10 Opdateret: kl. 10:52