29. november 2020
SF siger nej til skattelettelser og flere baner og ja til mere velfærd. Foto: Thomas Olsen
SF siger nej til skattelettelser og flere baner og ja til mere velfærd. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Udligningsreform skal give mere kernevelfærd - ikke flere baner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Udligningsreform skal give mere kernevelfærd - ikke flere baner
Debat Næstved - 01. juli 2020 kl. 08:40
Af Jette Leth Buhl, byrådsmedlem for SF og Christoffer Jørgensen, formand for SF i Næstved

Der lå hårdt politisk arbejde bag den udligningsreform, der endelig blev indgået i maj. Aftalen mellem regeringen, SF, Radikale, Venstre og Alternativet sikrer Næstved Kommunes borgere 110 mio. kr. ekstra til velfærd.

arrow Læs også: Debat: Foreningsliv er også kernevelfærd

Det har altid været SF's helt klare holdning, at en udligningsreform skulle understøtte én vigtig pointe. Nemlig at kommunerne - trods store forskelle i størrelse, sammensætning af indbyggere og dermed den enkelte kommunes indkomst - skulle være i stand til at levere nogenlunde den samme kernevelfærd til sine borgere.

Med aftalen er Næstved kommet et stort skridt nærmere denne målsætning, men det lykkes jo kun, hvis tilførslen af ekstra midler bruges på netop forbedring af velfærd.

SF står med andre ord urokkeligt fast på, at det er borgene på ældre- og socialområdet, skolerne og dagtilbuddene - ja, i det hele taget indsatsen for at støtte nogle af de borgere, der ikke har ressourcerne selv, der står øverst på dagsordenen, når vi i byrådet skal blive enige om, hvordan de 110 mio. kr. skal forvaltes.

Derfor er det også så trist, når de Konservative - der parentes bemærket ikke er med i aftalekredsen bag udligningsreformen - med Helge Adam Møller i spidsen vil formøble hele beløbet på skattelettelser og et par baner mere i den nye svømmehal. Man kan jo kun tolke de Konservatives kurs som om, at når de ikke er med i aftalen, så skal der heller ikke komme velfærd ud af aftalen ude i de enkelte kommuner.

Vi skal have en ny og fin svømmehal i Næstved; det står helt klart. Og SF Næstved støtter dette fuldt og helt. Men vi skal også skabe en kommune, hvor alle borgere kan leve et værdigt liv, og hvor goder ikke kun kommer de mest velstillede til gavn. Næstved Kommune skal kunne levere på velfærdsområderne i en kvalitet, der er så tæt på landsgennemsnittet som muligt, og udligningsreformen bringer os et pænt skridt tættere på dette. Skattelettelser og endnu flere penge til en ny svømmehal fjerner os til gengæld fra den målsætning - og det er ærlig talt en skam.

arrow Debat: De Konservative vil have gratis skralde-ordning
21. august 2020 kl. 22:45 Opdateret: kl. 11:38
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?