22. september 2020
Bliver det nu kommunens nye mantra, at man bare kan erstatte faglighed med frivillighed? spørger kredsformand for Socialpædagogernes afdeling Storstrøm, Lisbeth Schou, i sit læserbrev. Foto: Anders Ole Olsen
Bliver det nu kommunens nye mantra, at man bare kan erstatte faglighed med frivillighed? spørger kredsformand for Socialpædagogernes afdeling Storstrøm, Lisbeth Schou, i sit læserbrev. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Fotograf Anders Ole Olsen ©
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ud med faglighed, ind med frivillighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ud med faglighed, ind med frivillighed
Debat Næstved - 30. marts 2019 kl. 19:08
Af Lisbeth Schou, kredsformand, Socialpædagogerne Storstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstved Kommune skal spare 14 mio. kr. på mennesker med handicap, ældre og syge mennesker, læste jeg i avisen i onsdags. Sparekniven bliver svunget voldsomt over byens varmestue. Medarbejdere på stedet bliver fyret og erstattet med frivillige. Og da Michael Perch, formand for Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget så uddyber: »at det såmænd bliver »lige så godt - bare billigere«; så er jeg for alvor ved at få kaffen galt i halsen. Den debat vil jeg gerne tage med Næstved Kommune.

arrow Læs også: Vrede og frustration over ny aftale om Varmestuen

For bliver det nu kommunens nye mantra, at man bare kan erstatte faglighed med frivillighed? Kunne man forestille sig det samme på sygehusområdet? Nej vel.

Hvorfor så egentligt gøre det overfor psykisk sårbare mennesker, som netop har brug for faglighed og måske netop oplever, at varmestuen er stedet at få den.

Jeg har stor respekt for de mennesker, som bidrager med frivillig arbejdskraft, og jeg mener sagtens, at det kan gå hånd i hånd med uddannet faglighed. Men det kræver den rette rammesætning og den rette supervision, og heldigvis har vi den erfaring hos socialpædagogerne. Og uanset hvad, så er det et skidt signal fra kommunen til de mennesker, som har brug for hjælp.

Jeg tror desværre, at det her bliver dyrt at spare. For ofte ser vi mange afledte udgifter til netop disse grupper, når sikkerhedsnettet bliver for bredmasket.

arrow Debat: Skam jer!
19. december 2019 kl. 15:38 Opdateret: kl. 13:07
arrow Varmestuen flytter og lukker i weekenden
18. december 2019 kl. 08:31 Opdateret: kl. 08:31
arrow Donationerne strømmer ind til Varmestuen
12. december 2019 kl. 04:46 Opdateret: kl. 15:00
Har debatten om sexisme taget overhånd?