20. oktober 2020
Heine Skjerning kalder på en ny generation af politikere, der samarbejder med borgerne. Foto: Niels Brande
Heine Skjerning kalder på en ny generation af politikere, der samarbejder med borgerne. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ud af den politiske baghave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ud af den politiske baghave
Debat Næstved - 09. september 2020 kl. 16:30
Af Heine Skjerning, Sørupvej 38, Sørup

Hvordan kommunikerer man i en skæv magtrelation? Hvad er borgerinddragelse? Borgere tror politiske beslutninger handler om logik og fornuft, men det er helt andre dagsordner der tæller. Når det gælder spildevandsanlæg, vindmøller, motorveje, DSB-værkstedsarealer, store solcelleanlæg.

arrow Læs også: Turistformand vil ikke kæmpe mod vindmøller

Det er ikke underligt, at borgerinddragelse opleves som en fis i en hornlygte, hvor magthaverne allerede har fordelt og besluttet. Men hvis borgerinddragelse er en skueproces, så går samfundet glip af en kvalificering af beslutningerne. Man kan endda bekymre sig for selve demokratiet.

Dette skrevet 740 dage efter høringsfristens udløb for vindmølleprojektet ved Sparresholm. 740 dage uden hverken svar eller hvidbog. Til gengæld kunne forvaltningen dagen efter høringsfristens udløb berolige godsejeren med: "Der er indkommet 32 bemærkninger, men af disse er kun 3 indsigelser: To indsigelser fra Forsvaret og et fra Faxe Kommune, der mener vindmøllerne er til gene for Skovtårnet". Vi ved, at i hvert fald Sparresholmgruppen og Danmarks Naturfredningsforening kom med yderligere to velargumenterede indsigelser.

Ny generation af politikere

Vi har brug for en fagligt velfunderet forvaltning og en ny generation af politikere, der samarbejder med borgerne på et oplyst grundlag og bærer Næstved ind i en ny fremtid.

Politikere, der kan se det urimelige i, at folk i landområderne ikke kan få sagsbehandlet spildevandsforhold specifikt på deres ejendom, før de skal betale 20-30% af deres nettoårsindkomst til et muligvis overflødigt spildevandsanlæg. (Måske har en tilsvarende skatteopkrævning bedre effekt miljømæssigt set, hvis den blev brugt på oprensning af gamle lossepladser.)

Politikere, der kan se det urimelige i at ødelægge værdifuld natur og en god forretning ved at stille 150 m vindmøller op foran Trætoptårnet.

Politikere, som kan se det tåbelige i at asfaltere, når vi har et CO2-problem.

Politikere, der ikke blot har fokus på at blive accepteret i den politiske gruppes baghave.

Vi ser frem til at møde en ny generation af progressive politikere. Vi har brug for jer.

arrow Bøn fra turist-magnet: Kære minister, stop vindmøllerne
01. september 2020 kl. 16:02 Opdateret: kl. 14:46
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?