21. september 2020
Turistforeningen - med Svend-Erik Kristensen i spidsen som formand - synes, at street food marked i Boderne er en rigtig god idé. Foto: Kim Brandt
Turistforeningen - med Svend-Erik Kristensen i spidsen som formand - synes, at street food marked i Boderne er en rigtig god idé. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Turisme skaber arbejdspladser og liv - også i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Turisme skaber arbejdspladser og liv - også i bymidten
Debat Næstved - 12. september 2019 kl. 16:55
Af Svend-Erik Kristensen, formand for Næstved Turistforening
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Turismen i Næstved Kommune omsætter for ca. 740 mio. kroner om året og skaber 840 arbejdspladser - som ikke kan eksporteres. Turistforeningen understøtter og initierer alle initiativer, som skaber mere turisme - også i skuldersæsonen. Derfor synes vi, at et Street Food marked er rigtig godt. Her kan alle vore lokale producenter af mad, vin m.m. i betryggende rammer vise deres produkter.

arrow Læs også: Formand for turistforening trækker sig efter fyring

En placering ved eller i Boderne hilser vi velkommen, og vi deltager gerne i det videre arbejde med indretning o.s.v. i respekt for de historiske bygninger. Turistforeningen har ingen planer om at flytte sine placeringer. Den forbliver i Alléen i Karrebæksminde og på banegårdspladsen, hvor porten til Sydsjælland møder turister og gæster. Når Udlændingestyrelsen åbner i 2020, kommer yderligere ca. 40.000 besøgende til byen. Dem skal vi også tage godt imod.

Hvis Byens Hus stilles til rådighed, kan en turistinformation med fleksible åbningstider drøftes. Derfor er vi også her klar til dialog med det formål at fremme turismen. Et lokalplanforslag skal efter høringsperioden på otte uger vedtages af Næstved Byråd. Vi mener, det vil gavne centrum, men det understreger også behovet for f.eks. en bynær campingplads og et vandrerhjem drevet af private aktører. I dag mangler Næstved Kommune overnatningskapacitet, især alternative overnatningsmuligheder til familier.

Turistforeningen har netop afleveret sin strategiplan for 2020 og 2021, og vi ser frem til en positiv behandling i byrådet og en åben dialog om mål og midler.

arrow Nye boller på gammel suppe i Turistforeningen
03. september 2019 kl. 16:54 Opdateret: kl. 12:00
arrow Turistforening gør plads til flere i bestyrelsen
25. marts 2019 kl. 17:44 Opdateret: kl. 12:52
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?