27. september 2021
Ved parkeringspladsen foran den nu lukkede Aldi på Kildemarksvej kunne forældre tidligere parkere, når deres børn skulle afleveres i skole. Nu er parkeringspladsen lukket. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
Ved parkeringspladsen foran den nu lukkede Aldi på Kildemarksvej kunne forældre tidligere parkere, når deres børn skulle afleveres i skole. Nu er parkeringspladsen lukket. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Trafikproblemer i Markkvarteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Trafikproblemer i Markkvarteret
Debat Næstved - 16. oktober 2018 kl. 13:16
Af Helle Jessen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Næstved Kommune, Havbakken 285, Karrebæksminde

I Sjællandske d. 12. okt. konstaterer Eva Sara Rasmussen, at der siden indførelsen af den ny skolestruktur ikke er taget skridt til at løse de trafikale problemer omkring Ellebækskolen afd. Kildemark. Måske ESR skulle drøfte årsagerne til dette med den tidligere formand for Teknik og Miljøudvalget, som hun deler matrikel med.

arrow Læs også: Flere børn færdes på Kildemarksvej - kommune overvejer ny p-plads

Skolebestyrelsen har gennem årene haft fokus på mange forskellige problemstillinger omkring Ellebækskolen. Man vil gerne have omdannet Markkvarteret til en 40 km zone, bedre muligheder for at kunne parkere tæt ved skolen, når der skal sættes børn af om morgenen, sikker skolevej mellem Kildemarks- og Kalbyriskvarteret, fjernet parkerede biler langs fortovene samt ikke mindst etableret »Kolonihavevejen« mellem Kalbyrisvej og Hvedevænget. Det sidste er der ikke truffet politisk beslutning om.

Nogen mener tilsyneladende, at Næstved Kommune bare skal købe den tidligere Aldi-grund beliggende over for Kildemarkskolen til ca. 30 mill - eller leje P-pladsen. Lejen er meget høj, og ingen af delene er der afsat penge til. I stedet har forældrene fået mulighed for at parkere på kommunens grund på Kildemarksvej 70, hvor der er god plads, - men som ligger ca. 100 m fra skolen. Etablering af 1/2 times parkering på Kærmindevej er også en mulighed. At der har være parkeringskaos i Markkvarteret i den tid, der gik fra P-pladserne ved banen blev lukket til det nye P-hus åbnede er uomtvisteligt, men det udgjorde kun en del af den samlede problemstilling omkring Ellebækskolen. Når den nye Rampe og de tilstødende veje parallelt med banen åbnes, kan man håbe, at trafikken ad disse til og fra P-huset vil aflaste kvarteret en smule.

Der er cykelsti mellem de to skoleafdelinger langs Østre Ringvej. Men en sikker skolevej på de mindre veje i de to kvarterer kan der med fordel arbejdes videre med. Etablering af en 40 km zone er en udfordring, da det ønskede område er størrelsesmæssigt i overkanten af, hvad man fagligt mener er hensigtsmæssigt. Men et sådant tiltag vil dog formentlig have indflydelse på bilisternes lyst til at køre gennem området, - og derved få en effekt på trafiktætheden.

Eva Sara Rasmussen kan derfor glæde sig over, at der nu er sat turbo på for at få løst nogle af de udfordringer, som man oplever i Markkvarteret - og særligt ved Kildemarksskolen. Men ligesom den tidligere formand, så kan jeg ikke ændre på de givne fysiske forhold, men må i samarbejde med skolen og skolebestyrelsen finde frem til de mulige løsninger.

arrow Frygter trafikkaos ved skole hvis Frit 16 flytter ind som ny nabo
11. juni 2021 kl. 15:41 Opdateret: kl. 15:41
Stemmer du til kommunalvalget i år?