23. januar 2019
Erik Oluf Otto Galvit fra Karrebæksminde er tilfreds med sit ophold på Slagelse Sygehus. Privatfoto
Erik Oluf Otto Galvit fra Karrebæksminde er tilfreds med sit ophold på Slagelse Sygehus. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tillykke til Region Sjælland med det nye Slagelse Hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tillykke til Region Sjælland med det nye Slagelse Hospital
Debat Næstved - 29. juli 2018 kl. 17:59
Af Erik Oluf Otto Galvit, Skipperlodden 10, Karrebæksminde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg bryder mig ikke at komme på sygehuset. I mit arbejdsliv havde jeg ikke nogen sygedage, men så kom sygdommen væltende. Først en ny hjerteklap på Riget, så 2011 med en blodprop i hjernen.

Jeg har været indlagt på mange sygehuse: Bispebjerg, Sundby, Riget, Næstved osv. Men Slagelse Sygehus er det lækreste, bedst fungerende og godt udstyret. Eneværelse med PC'er, TV, eget bad og toilet, og man har lidt privatliv. Ingen der snorker, prutter, hoster og hakker hele natten, så man ikke får sovet. Jeg følte mig henvist til et luksushotel, og vi danskere skal altid klage, også her: Jeg savnede en minibar!

Enestuer er det bedste, og er der stuegang, kommer en læge ind og sætter sig, og så kan vi snakke om mit sygdomsforløb, det er dejligt. Tidligere vidste hele stuen, hvad man fejlede. Ligesom også tidligere kom der en overlæge (med hof), fire-fem læger, sygeplejere, alle i hvide kitler og den sidste bærende på et askebæger for overlægen. Jeg ikke kan tåle pollen - jeg nyser. Til Regionsrådet: Forbyd blomster på sygehuset. Mange med allergi vil blive glade, og jeg tror, at de syge er glade bare for at se de pårørende.

Jeg blev akut indlagt fredag den 6. juli med forkert kaliumtal, hvilket kan give hjertestop. Jeg har aldrig oplevet en så hurtig og kvalificeret behandling. Jeg havde det meget skidt, da jeg blev indlagt, og hurtigt blev mit tilfælde udredt, og dagen efter blev jeg overflyttet til hormon-afdelingen. Så gik turen til CT-scanning og hjertescanning. Alle målinger og resultater fra prøver blev straks påført min journal på PC'eren på stuen.

Her fik jeg den bedste behandling af alle, tusinde tak for den store positive oplevelse. Ingen nævnt, ingen glemt. Så til maden. Jeg var engang i Tyskland, og deltog i et stort selskab, og det undrede mig, at der ikke var salt og peber på bordet. Efter middagen dristede jeg til at spørge værtinden. Svaret kom prompte: "Som kokken laver maden, skal den smage, så skal vi nyde maden!"

Jeg fik senere at vide, at det var værtinden, der selv var kokken. Dog! Jeg savner noget frisk grønt. Hjemme køber vi spiseklart grønt med blandet 100 g. Er det ikke åbnet, kan det ligge i køleskabet flere dage. Det jeg fik serveret, var ødelagt blomkål og lidt revet gulerødder med to rosiner. Jeg fik grønne bananer - dem kan man ikke skrælle, og de er meget syrlig.

Tak for ordet og tak til regionsrådet og personalet på Slagelse Sygehus, fordi I gjorde mit ophold til en stor positiv stor oplevelse.