9. juli 2020
Mie Grave og Christian Lærke er glade for Næstved og særligt Street Cut-festivalen. Foto: Anders Ole Olsen
Mie Grave og Christian Lærke er glade for Næstved og særligt Street Cut-festivalen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tak for kulturen, Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tak for kulturen, Næstved
Debat Næstved - 22. august 2019 kl. 08:43
Af Mie Grave og Christian Lærke, Jeppe Åkjærs Vej 9, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fordelene var åbenlyse, da vi for snart to år siden tog beslutningen om at bytte det centrale Vesterbro ud med vores lille skønne hus i Næstved by. Ønsket om mere plads, en græsplæne til at spille bold og nærhed til familien stod øverst på prioriteringslisten. Men det var dog ikke helt uden betænkeligheder. Hvad med vennerne, det pulserende liv i København og det aldrig udtømmende udbud af kulturelle aktiviteter?

arrow Læs også: Tiger lukker butik på central plads

Alle vores bekymringer er dog blevet gjort til skamme. Ikke mindst august måned vidner om en by, hvor livet og kulturen i høj grad er i rivende udvikling.

For et par uger siden blev weekenden igangsat fredag eftermiddag med et vennepar på Grønnegades Kaserne, hvor alverdens kunstnere opførte gadeteater på et uset højt niveau til Street Cut-festival. På vej hjem cyklede vi over Axeltorv, hvor folk nød aftenens sidste solskinstimer med fadøl og live-musik. Lørdag fortsatte festlighederne, og vores ugentlige tradition med besøg på legepladsen og køb af fiskedeller på Axeltorv blev derved forstyrret af de herlige folk fra Dansk Rakkerpak, der med hestevogn og kokkekostumer samlede grøntsager ind til den senere kultursuppe. Imens så vi unge folk søge mod henholdsvis biblioteket og Jernbanegade, hvor der blev inviteret til ungdommelig litteraturfestival og den årlige Næverland-festival.

Overalt møder vi skønne, engagerede og passionerede mennesker, som går det ekstra skridt for udviklingen af vores allesammens by. Alle disse har gjort rejsen fra Vesterbro til provinsen noget lettere.

Så tak for det, Næstved - vi tænker, at vi bliver hængende et par år. Selskabet er jo ganske godt.

arrow Her er planen: Sådan vækker vi byens slumrende midtpunkt
22. august 2019 kl. 09:52 Opdateret: kl. 12:55
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?