11. juli 2020
Per Viborg Jensen undrer sig over, at man skal køre fra Næstved til Slagelse for at blive coronatestet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Per Viborg Jensen undrer sig over, at man skal køre fra Næstved til Slagelse for at blive coronatestet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tåbeligt system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tåbeligt system
Debat Næstved - 13. maj 2020 kl. 09:07
Af Per Viberg Jensen, Fixvej 9, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg vil gerne melde mig i flokken af forundrede borgere. En ældre borger fra Næstved blev meget dårlig natten til torsdag med flere coronasymtomer, og henvendte sig torsdag morgen til sin læge. Der aftaltes en coronatest, og der opstod den første forundring, da det skulle foretages i Slagelse.

arrow Læs også: Hold øje med e-boksen: Nu kan du blive testet for antistoffer

Borgeren bor alene, var ikke i stand til at køre selv, og prøvede derfor at få en patienttransport, men nej! Hverken Falck, regionen eller deres samarbejdspartnere ville køre med en potentiel coronapatient. Det måtte borgeren selv finde ud af. Et alternativ kunne være at kontakte sin læge mandag, som skulle vurdere, om borgeren var syg nok til at blive testet i hjemmet.

Dagen efter overvejede borgeren, om det var forsvarligt at køre selv og besluttede, at med forsigtighed skulle det nok gå, og nåede da også frem og tilbage i god behold. Borgeren passerede testcentret i Rådmandshaven både frem og tilbage.

Altså: Systemet sender en syg, ældre borger i risikogruppen alene ud på en længere tur på landevejen, mens der i Næstved er et fuldt funktionsdygtigt center, men som kun vil teste friske, raske borgere, som oven i købet bliver opfordret, pr. mail, til at komme og blive testet.

Det er muligt, at det er to forskellige instanser, der driver de to centre, men det er da kendt, at der kan være muligheder for samarbejde. Det anføres, at Statens Seruminstitut ikke har kapacitet, men er det mon mere ressourcekrævende at behandle en prøve fra Næstved end en fra Slagelse?

Jeg vil foreslå, at denne beslutning snarest tages op til overvejelse og herefter skrottes lodret i »Departementet for tåbelige beslutninger på højeste plan«.

arrow Cotonatest: Endelig kom der svar
09. maj 2020 kl. 11:00 Opdateret: kl. 12:29
arrow Beredskabsdirektør besøgte testcenteret
02. maj 2020 kl. 18:40 Opdateret: kl. 15:59
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?