10. juli 2020
Klaus Eusebius Jakobsen. Foto: Anna C. Møhl
Klaus Eusebius Jakobsen. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Symfoniorkester - men hvor skal pengene komme fra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Symfoniorkester - men hvor skal pengene komme fra?
Debat Næstved - 09. februar 2019 kl. 21:28
Af Klaus Eusebius Jakobsen (RV), byrådsmedlem og bestyrelsesformand for Ensemble Storstrøm, Gammel Skovridervej 4a, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som medlem af kultur- og demokratiudvalget i Næstved Kommune og formand for bestyrelsen for Ensemble Storstrøm (ES) vil jeg meget gerne svare Jens Due på hans vedkommende læserbrev i Sjællandske .

arrow Læs også: Viceborgmester drømmer om festival i hjertet af middelalderbyen

Det er glædeligt, at han sætter fokus på den klassiske musik i vores nærregion. Ensemble Storstrøm (Storstrøms Kammerensemble) et af Danmarks fem basisensembler med otte topprofessionelle musikere er støttet af Statens Kunstfond, og af Guldborgssund, Faxe, Vordingborg, Lolland og Næstved kommuner. Der arrangeres mange koncerter i disse kommuner for forskellige publikumssegmenter- ES var medarrangør af og spillede for 5.500 skolebørn ved 47 opførelser af »Nøddeknækkeren og Musedronningen« på Teatret Masken i Nykøbing Falster i november/december - og ES havde en nytårskoncert for »det grå guld« på Grønnegade Kasserne i Næstved i januar måned.

Det er desværre fuldstændigt korrekt , at det af forskellige årsager har været meget svært at fastholde symfoniorkesteret - ES blev oprettet bl.a. for at støtte Storstrøms Symfoniorkester på vigtige poster i orkesteret. Dette var en del af den kommunale begrundelse for ES' oprettelse. Det har dog aldrig været den statslige begrundelse og Ensemble Storstrøm har aldrig haft en symfoniforpligtelse i forhold til de statslige aftaler.

Jens Dues forslag er meget prisværdigt forslag - og jeg kan på ES' vegne give håndslag på, at vi i ES gerne vil leve op til de forventninger, der måtte rejses til os, hvis man kan få samlet kræfter, talenter og ikke mindst »ikke- statslige« penge til et evt. genopstandet symfoniorkester- blot må jeg sige at pt. arbejder vi ihærdigt på at få økonomien i ensemblet til at hænge sammen.

Det er lykkedes for 2019- men ved vi heller ikke på forhånd om ensemblet fortsat kan opnå støtte fra Statens Kunstfond. Når Vordingborg desværre trækker sin støtte fra 2020, så er vi endnu mere presset.

Min opgave som formand for bestyrelsen er at gøre ES mere synlig ikke mindst i Næstved Kommune, at få skabt opmærksomhed om de strålende oplevelser de giver- i by og på land- og at etablere synligt og hørligt samarbejde mellem Ensemble Storstrøm og de musikskoler, der i vores nærregion.

arrow Debat: Bevar NEMF
31. januar 2019 kl. 20:02 Opdateret: kl. 12:34
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?