21. september 2019
Hvorfor dog ikke modernisere de eksisterende svømmehaller, spørger skribenten. Foto: Anna Møhl
Hvorfor dog ikke modernisere de eksisterende svømmehaller, spørger skribenten. Foto: Anna Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Svømmecenter for de få

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Svømmecenter for de få
Debat Næstved - 23. april 2019 kl. 20:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knud Sonne Andersen
Kontrollørlodden 1

Karrebæksminde
Næstved Byråd ønsker endnu et prestigeprojekt i form af et nyt svømmecenter i stedet for de tre eksisterende svømmeanlæg, der skal lukkes og nedrives.

Jeg finder det uacceptabelt at man efter ca. 45 års drift ser sig nødsaget til at bygge nyt, fordi man ikke har vedligeholdt og med om- og tilbygning fulgt med tiden.

Ved lukning af tre svømmeanlæg fordelt i Næstved by tabes nuværende intimitet i eksisterende svømmeanlæg og afstanden forøges for de daglige brugere, der oftest er de ældre generationer, der på mange måder har behov for motion.

Jeg forventer, at etableringen af nyt svømmeanlæg skal højne den almindelige borgers sundhed og valgmulighed, men resultatet bliver det stik modsatte: en nedgang af daglige brugere og en begrænsning af antal klubhold og andre grupper af aktive svømmere/motionister.

En modernisering af nuværende svømmeanlæg kan tilpasses en given økonomi, udføres over en periode og dermed give mulighed for at investere i andre projekter, der kan være til mere gavn for Næstved Kommunes befolkning og specielt børn og unge. Et oplagt projekt kunne være som Per Sørensen (S-byrådsmedl.) tidligere har foreslået; etablering af et isstadion i gl. Harboe-hal på Nygårdsvej.

Jeg håber, at politikerne vil besinde sig og genoverveje, om et svømmecenter vil være til gavn for den brede befolkning og højne folkesundheden for alle aldre og om de 152 millioner kroner kunne bruges bedre.