20. april 2021
Det er ikke nogen naturlov at opføre gigantiske stalde til produktion af tusindvis af svin i Danmark, mener Christoffer Gertz Bech. Billedet her viser det område, hvor Tybjerggård Agri vil opføre et nyt kæmpeanlæg. Foto: Jens Wollesen
Det er ikke nogen naturlov at opføre gigantiske stalde til produktion af tusindvis af svin i Danmark, mener Christoffer Gertz Bech. Billedet her viser det område, hvor Tybjerggård Agri vil opføre et nyt kæmpeanlæg. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Svineproduktion er ikke nogen naturlov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Svineproduktion er ikke nogen naturlov
Debat Næstved - 13. januar 2021 kl. 13:28
Af Christoffer Gertz Bech, Tartinisvej 30, 3. th., København SV

Tybjerggård Agri ønsker at opføre et anlæg ved Glumsø, hvor de kan producere 40.000 svin årligt. Det er naboerne forståeligt nok ikke videre begejstrede for. Hos Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug er der dog ikke nogen hjælp at hente. »De stalde skal jo ligge et eller andet sted«, siger direktør Hans Aarestrup til dr.dk.

arrow Læs også: Debat: Socialdemokrater må tage et medansvar

Men nej. Alene det, at man kalder opfostring af et levende, tænkende og følende væsen for 'produktion' viser, hvor gennemført modbydelig en industri det er. Den er helvede på Jord for dem, der lever deres korte liv på spaltegulve og i fikseringsbåse. Den er ødelæggende for den natur, der må vige til fordel for produktionsanlæggene og dyrkningen af det foder, dyrene skal have. Og den er til fare for helbredet hos dem, der er så uheldige at komme til at få et sådant anlæg som nabo.

Så nej, staldene skal hverken ligge ved Glumsø eller noget andet sted. Den intensive svineproduktion er en gennemført ækelhed, en skamplet, der skal afvikles, jo før, jo bedre.

arrow Miljøforening: Svinestald vil være en øjebæ i landskabet
19. februar 2021 kl. 10:59 Opdateret: kl. 10:59
arrow Svineavl blev familiens levevej
11. februar 2021 kl. 12:43 Opdateret: kl. 09:56
arrow Miljøforening til kamp mod 45.000 svin: Det er en fabrik
28. december 2020 kl. 20:34 Opdateret: kl. 12:35
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?