25. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stop paragraf-rytteriet omkring de lange skoledage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stop paragraf-rytteriet omkring de lange skoledage
Debat Næstved - 28. juni 2018 kl. 17:49
Af Niels Chr. Sauer, Meistervej 42, Næstved

Den danske folkeskole har siden 2014 haft verdens længste undervisningstid, og dokumentationen for den mistrivsel, det har skabt for elever såvel som for lærere, er overvældende. Til gengæld er der ikke skygge af dokumentation for, at det har gjort eleverne dygtigere til noget som helst.

arrow Læs også: Debat: Kortere skoledage: Jeg vil ikke bryde loven

Bestemmelsen om muligheden for afkortning af skoledagene, §16b, kom ind i folkeskoleloven som en nødbremse til brug i de tilfælde, hvor mistrivslen som følge af de lange skoledage griber om sig i klassen. Lovgiverne forestillede sig, at der ville blive tale om sjældne undtagelser, men udviklingen har vist, at det snarere er reglen. Det er en tung erkendelse for de mange politikere, der støttede skolereformen, og de forsøger nu i vid udstrækning af forhindre brugen af bemeldte paragraf. Man må spørge, hvad det egentlig er for et ærinde, de er ude i?

Med hvilken moralsk ret insisterer de på at forpeste mere end en halv million børns skoleliv? Hvor længe skal den opvoksende generation lide under dette paragrafrytteri? Kære politikere, tag jer dog sammen og vedgå, at verdens længste discountskoletid er et fejlgreb. Giv eleverne en skoledag, som de trives med, og som skolen kan levere med den kvalitet, eleverne har krav på.

arrow Nej til kortere skoledage
18. juni 2018 kl. 07:23 Opdateret: kl. 14:05
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?