20. september 2020
Peter Jensen er ikke tilfreds med, at folkene bag det kommende museum i Fensmark »Holmegaard Værk« ikke har inddraget borgerne. Her er det bestyrelsesformand i Ny Holmegaard Fonden, Torben Nielsen, der i november sidste år afslørede det nye navn.
Peter Jensen er ikke tilfreds med, at folkene bag det kommende museum i Fensmark »Holmegaard Værk« ikke har inddraget borgerne. Her er det bestyrelsesformand i Ny Holmegaard Fonden, Torben Nielsen, der i november sidste år afslørede det nye navn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sover de tungt eller er museumsmurene for tykke?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sover de tungt eller er museumsmurene for tykke?
Debat Næstved - 05. februar 2019 kl. 15:30
Af Peter Jensen, Tørvetrillervej 7, Fensmark
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Sjællandske 31. januar var der nogle artikler om det kommende museum Holmegaard Værk. Som Fensmarkborger læste jeg interesseret disse for at læse mere om det kommende museum, men jeg var ikke kommet langt ned i artiklen om »Museum på kølebånd«, før jeg tabte underkæben med et brag.

arrow Læs også: Debat: Det er fuldstændig tåbeligt

Der stod (citat): Ude i det store velkomstområde kommer her til at være »200 historier«, hvor besøgende på vej ind og på vej ud digitalt kan bladre rundt blandt en masse fortællinger fra tidligere medarbejdere på glasværket. Her kan folk fortsat komme med fotoalbums og historier, som kan komme med, understreger Thorbjørn Kolbo. (citat slut).

Hvad tænker Kolbo på? At overtage/»stjæle« et arbejde, som en flok frivillige i Fensmark og omegn har arbejdet på i omkring fem år. »Nye & gamle Fensmark« som gruppen hedder, har indsamlet og bearbejdet masser af materiale om arbejderne og arbejdet i og omkring glasværket. Det bør da ikke være museumsfolkene ukendt, da der i Sjællandske har været flere artikler om gruppen og dens arbejde især omkring udgivelserne af to bøger om emnet. Hvorfor har der ikke været henvendelser til denne gruppe?

Som jeg ser det, er det jo oplagt, at den burde være en integreret del i velkomstområdet. Tankerne om museet blev drøftet på et borgermøde i Folkemusikhuset for flere år siden, og dengang var det meget om at gøre at inddrage de lokale kræfter.

Selvfølgelig er borgerne ikke universitetsuddannede historikere, men til gengæld kender de til de mange tråde, der er mellem glasværket og Fensmark, kender til udviklingen og historien om denne symbiose. Museumsfolk: OM IGEN!

arrow Debat: Er Holmegaard Værk gået i stå?
10. juni 2019 kl. 19:51 Opdateret: kl. 10:10
arrow Nyt kunstværk skal bestå af op til 6.000 glas
20. maj 2019 kl. 07:32 Opdateret: kl. 20:43
arrow Den svære kunst at vælge glas ud
19. maj 2019 kl. 17:15 Opdateret: kl. 14:41
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?