6. maj 2021
Jens Hansen kalder det »giftsøer efter 22 bussers natlige opvarmningsfest«. Privatfoto
Jens Hansen kalder det »giftsøer efter 22 bussers natlige opvarmningsfest«. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Sorte busser III

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Sorte busser III
Debat Næstved - 02. april 2021 kl. 21:05
Af Jens Hansen, Farimagsvej 8. 2.tv., Næstved

Først mange tak til Helle Jessen for reaktion på det første af de tre små miljøspørgsmål i Sjællandske. At de fleste busser i Næstved er gamle og udskiftningsparate er Helle Jessen heldigvis enig i. Vi her i området, og sikkert mange andre langs vejene, glæder os derfor til de lovede el-busser i april 2022.

Må det venligst erindres om, at der var to spørgsmål, der ikke svares på. De svar og handlinger nærmiljøet glæder sig endnu mere til, netop der hvor miljøskoen trykker hårdest:

2. Udslippet/giftsøerne fra de mange bussers tomgang på P-pladsen på Farimagsvej. Hvordan renses dette?

3. Hvad gør Næstved Kommune ved de tidligere nævnte lovoverskridelser på bussernes P-plads ved Farimagsvej. Her står busser med højt omdrejningstal sen nat og tidlig morgen og oser giftstoffer ud. Desuden overskridelser af Miljøministeriets eksterne støjgrænser, Næstved Kommunes maksimale tomgangstider med flere?

Herfra er der enighed om, at en løsning på disse tunge miljøproblemer er særdeles vigtig. Men at bruge ekstra ressourcer hos politiet virker ikke velovervejet. De har sandsynligvis mange andre politisager.

I stedet for at ulejlige dem foreslås det, at en ansvarlig leder i Næstved Kommune tager telefonen og ringer til Movia og beder dem og Nobina om at overholde gældende tomgangsregler samt Miljøministeriets grænseværdier for støj.

Da Næstved kommune er medejer af miljøsynderen Movia, har man nok telefonnummeret. Dette bør være den fornuftige vej at gå.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?