13. august 2020
Henrik Glensbo.
Henrik Glensbo.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Socialdemokratisk velfærd for udsatte unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Socialdemokratisk velfærd for udsatte unge
Debat Næstved - 20. august 2019 kl. 17:49
Af Henrik Glensbo, Lodkrog 10, Holme-Olstrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Døgndiamanten blev etableret som Den Matrikelløse Daginstitution. De udsatte unge blev mødt, hvor de var og støttet decentralt. Ifølge »Lige muligheder - udsatte børn og unge«, Anna-Katharina Højen-Sørensen et al. SFI 2016, er netværk og samtalegrupper noget af det, der er mest effektivt, når udsatte unge skal støttes og det ligner modellen i den Matrikelløse Døgninstitution.

arrow Læs også: Friskole dømt ude: Døgninstitution flytter ind i nedlagt skole

Den blev for ressourcekrævende, og Døgndiamanten blev i stedet til 4 specialiserede botilbud. De tager sig af autister, udadreagerende og selvskadende unge.

Det sidste botilbud omfatter unge og voksne med en forandret virkelighedsopfattelse.

Nu er Døgndiamanten (igen?) blevet en økonomisk belastning for Næstved Kommune, og man samler autister, udadreagerende og selvskadende unge i en institution i stedet for, som man stillede Socialtilsyn Øst i udsigt i tilsynsrapporten fra 2018 (som en betydelig forbedring af Døgndiamanten) at udvikle en ny beskæftigelses- og udslusningsafdeling Ametysten (Stenlængegården).

Døgndiamanten bliver nu en generel institution og ikke en specialiseret. Det kommer til at påvirke de ansatte og de udsatte unge, fordi de voksne skal kunne håndtere forskellige grupper af de unge, hvor de før kunne blive specialister på en gruppe. Og de udsatte unge får løsere tilknytning til de voksne.

Desuden er tilbudet mindre interessant for kommuner, der skal have placeret en udsat ung. At de udsatte unge skal betale for en fejlslagen økonomi er uanstændigt.

arrow Ny friskole stiftet og bestyrelsen valgt
18. august 2019 kl. 15:37 Opdateret: kl. 11:56
arrow Debat: Friskole i Holme-Olstrup
21. juli 2019 kl. 18:11 Opdateret: kl. 21:43
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?