25. oktober 2020
Tilbage i juni inviterede Børne- og Skoleudvalget til borgermøde om Døgndiamanten i hallen på skolen i Holme-Olstrup. Her måtte den radikale formand Lars Hoppe Søe svare på mange spørgsmål fra de fremmødte. Foto: Anders Ole Olsen
Tilbage i juni inviterede Børne- og Skoleudvalget til borgermøde om Døgndiamanten i hallen på skolen i Holme-Olstrup. Her måtte den radikale formand Lars Hoppe Søe svare på mange spørgsmål fra de fremmødte. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Socialdemokrater og radikale tramper på de svageste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Socialdemokrater og radikale tramper på de svageste
Debat Næstved - 13. september 2019 kl. 19:27
Af Henrik Glensbo, Lodkrog 10, Holme-Olstrup

På Økonomiudvalgsmødet den 9.9.2019 anbefales det, at der arbejdes videre med at flytte Døgndiamanten til den nedlagte skole i Holme-Olstrup. Døgndiamanten består i dag af fire afdelinger fordelt på fire adresser rundt på Sydsjælland. Hver afdeling rummer udsatte unge med specifikke udfordringer. Nu skal to afdelinger samles på Holme-Olstrup skole, hvor der også etableres en udslusningsafdeling. Der er overvejelser i gang om, at de to resterende afdelinger skal flyttes også.

arrow Læs også: Venstre-formand: Døgndiamanten er ingen gave til Holme-Olstrup

Det forekommer paradoksalt, at partier, der normalt fremstår som socialt ansvarlige, kan vælge at flytte udsatte unge tilsyneladende alene af økonomiske årsager. Jeg har stadig ikke fået oplyst, hvilke professionelle, faglige grunde, der ligger til grund for flytningen.

Hvem, der sidder i en udsat position som f.eks. autister og unge med opmærksomhedsforstyrrelser, psykiske vanskeligheder, sociale problemer og omsorgssvigt, har gavn af at blive flyttet rundt? Hvem, der har professionel indsigt i disse gruppers problemer, anbefaler en flytning, en sammenlægning og en udvidelse med en gruppe, der skal udsluses i det omgivende samfund?

Socialdemokrater og radikale i Næstved Kommune iværksætter et socialt eksperiment. De må have fundet kilder, der dokumenterer, at når man flytter rundt med udsatte unge og gør gruppen større, så er de bedre til at udvikle sig positivt og blive ansvarlige medborgere.

Jeg håber, socialdemokrater og radikale vil henvise til disse kilder.

arrow Friskole dømt ude: Døgninstitution flytter ind i nedlagt skole
19. august 2019 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Ny friskole stiftet og bestyrelsen valgt
18. august 2019 kl. 15:37 Opdateret: kl. 11:56
arrow Ny skole på vej: I aften skal bestyrelsen vælges
15. august 2019 kl. 14:30 Opdateret: kl. 11:52
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?